Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Novo Nordisk, Nordea og Novozymes

2/2 06:32

BØRSEN

NORDEA ANKLAGES FOR PROBLEMATISK DOBBELTROLLE

Et af landets største landbrug blev i 2020 med tvang overladt til Nordea grundet økonomiske problemer. Nordea solgte landbruget videre til en af bankens egne storkunder i et forløb, der kritiseres af både afviste købere og eksperter. Nordea er nu politianmeldt og stævnet med et krav på 91,9 mio. kr. (Forside, side 14-15)

DSV’S INDTJENING I NEDTUR: NYT FALD I 2024

Efter et historisk højt niveau i 2022 tager driftsindtjeningen i DSV et stort dyk i 2023. Selskabet spår lavere indtjening i år, men står på spring til nye opkøb. (Side 6- 7)

NOVOZYMES SLUTTER AF MED HØJ VÆKST I TO DIVISIONER

Enzymer til ethenol og vaskemidler er i høj kurs, og Novozymes har i det seneste kvartal realiseret kæmpestore vækstrater i begge divisioner. (Side 8)

CENTRALBANKER GIVER GRØNT LYS TIL LAVERE: RENTER I 2024

Investorerne venter store rentenedsættelser i 2024, og centralbankerne lader ikke til for alvor at kæmpe imod den opfattelse, fremhæver chefanalytiker. (Side 10)

NORDEA OG JYSKE BANK TABER SEKS SAGER VED TO DOMSTOLE

Trods modstand fra storbankerne vil domstolene have uafhængig ekspert ind i seks sager om renteswap. Slagsmålet med de to banker drejer sig om samlede krav på mere end 100 mio. kr. (Side 16)

KÆMPE KURSFALD TIL BANKER SKABER FRYGT FOR MERE

Ejendomsmarkedet i USA er en risikofaktor, som særligt kan skabe problemer for små og mellemstore banker, vurderer Bankinvest. (Side 22)


BERLINGSKE BUSINESS

DSV-CHEF LANDER 95,2 MIO. KR.

Efter 16 år som topchef for logistikvirksomheden DSV trækker Jens Bjørn Andersen sig tilbage med et gyldent håndtryk på 95,2 mio. kr.

SVERIGE HOLDER RENTEN I RO MIDT I EKSTREM USIKKERHED

Den svenske centralbank fastholdt renten på 4 pct. på gårsdagens møde. Boligmarkedet ligger fortsat underdrejet, men inflationen er samtidig for høj. Der er ekstrem usikkerhed om fremtiden. (Side 9)

TYSKE STREJKER RISIKERER AT RAMME DANSKE RENTER

Det går den rigtige vej med inflationen i euroområdet. Men det går langsomt, og der er fortsat væsentlige alarmklokker, der ringer. Men skal ikke forvente hurtige rentenedsættelser. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SLUTSPURT SIKREDE DANSKERNES PENSIONSAFKAST I 2023

Langt ind i 2023 tegnede det ikke til, at året ville blive prangende. Men det ændrede sig med en historisk afslutning på året. (Forside, side 2)

GIGANTINVESTOR SER NOVO NORDISK NÅ MARKEDSVÆRDI PÅ 1000 MIA. DOLLAR

Fra Norges Bank Investment Management, som styrer milliarderne i den norske oliefond, tror man, at Novo Nordisk sammen med Eli Lily vil være de første medicinalselskaber til at nå en markedsværdi på 1000 mia. dollar. (Side 2)

JENS BJØRN ANDERSEN TRÆDER ØJEBLIKKELIGT AF SOM TOPCHEF FOR DSV

DSV’s mangeårige topchef stopper som administrerende direktør i transportselskabet. Den nye topchef, Jens Lund, tager over med øjeblikkelig virkning. (Side 8-9)

.\\˙ MarketWire