Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Lamperne blinker grønt undtagen på det kinesiske fastland

2/2 06:32

De asiatiske aktier lyser grønt fredag understøttet af sene stigninger i det amerikanske teknologisegment efter solide regnskabsresultater fra giganterne Meta Platforms og Amazon.com.

Begge slog forventningerne, og aktierne steg henholdsvis 15 pct. og 7 pct. i eftermarkedet og lagde oven i den i forvejen positive handelsdag på Wall Street.

Nu afventer investorerne dagens amerikanske jobdata, som kan indikere, hvornår der står amerikanske rentenedsættelser på programmet hos centralbanken i Washington.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 1,1 pct. og står til at lukke ugen med en samlet stigning på 0,6 pct.

Regnskaberne fra Meta og Amazon afspejles samtidig tydeligt i de amerikanske aktiefutures, der fredag morgen indikerer stigninger på 0,6 pct. i S&P 500-indekset og hele 1,0 pct. i Nasdaq-indekset, når handlen med aktier starter i New York senere på dagen.

De japanske markedsdeltagere ser mod udviklingen på Wall Street, mens de afventer den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

- Det japanske marked starter med fremgang efter stigningerne i de amerikanske aktier, skriver Matsui Securities i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Nikkei 225 stiger 0,6 pct., mens Topix-indekset øger 0,3 pct.

Aktierne i Hongkong åbnede stærkt efter torsdagens plusser på Wall Street, støttet af en stærk indtjening fra techtitaner, men lidt af gassen er gået af ballonen i formiddagens handel og stigningen i Hang Seng-indekset er reduceret fra 1 pct. fra start til 0,6 pct. ved frokosttid.

Til gengæld fortsætter udsalget af kinesiske aktier på fastlandet. Myndighedernes politiske støtteforanstaltninger har hidtil ikke formået at fremtvinge et mere vedvarende opsving i landets til stadighed svage økonomiske udvikling og overbevise investorerne om, at bedre tider er på vej.

Shanghais toneangivende aktieindeks er på vej mod den værste uge i fem år, med et dyk fredag på 0,7 pct. i Shanghai Composite. Også CSI 300 falder 0,7 pct.

Ses der på de andre af regionens børser er udviklingen klart positiv. Kospi-indekset i Sydkorea øger 2,2 pct., og Singapores Strait Times-indeks ligger med et plus på 1,1 pct., mens Taiwans Taiex-indeks står til at lukke med et plus på 0,3 pct. og ASX-indekset på børsen i Sydney til at afslutter dagen med et plus på 1,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,6
Topix+0,3
Hongkongs Hang Seng+0,6
China Shanghai Composite-0,7
China CSI 300
-0,7
Taiwan Taiex+0,3
Sydkoreas Kospi+2,2
Indiens BSE Sensex+1,0
Singapores STI+1,1
Sydney ASX 200+1,4

.\\˙ MarketWire