Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple leverer stærkere salg og indtjening end ventet - svagt kinesisk salg trak ned

2/2 06:34

Teknologigiganten Apple kom umiddelbart bedre end ventet ud af sit første kvartal 2023/24, der modsvarer kalenderårets fjerde kvartal.

Her omsatte Apple for 119,6 mia. dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 118,0 mia. dollar.

Selskabet solgte for 69,7 mia. dollar af sit største produkt, iPhones, mens analytikerne her havde ventet et salg på 68,6 mia. dollar.

Det blev omsat til en indtjening per aktie på 2,18 dollar mod et konsensus om 2,11 dollar blandt analytikerne.

- I dag rapporterer Apple omsætningsvækst i decemberkvartalet drevet af iPhone-salget og en rekord i servicesalget, siger Tim Cook, der er administrerende direktør for Apple, i regnskabet.

- Vi er glade for at annoncere, at vores installerede base af enheder nu har passeret 2,2 mia. på tværs af alle produkter og geografier, hvilket er rekord, fortsætter han.

KINESISK SALGSDYK GØR ONDT

Til gengæld var omsætningen i Kina noget svagere end ventet, og det giver anledning til en smule bekymring blandt investorerne.

I Kina omsatte Apple i første kvartal for 20,8 mia. dollar mod ventet 23,5 mia. dollar blandt analytikerne.

Det svarer til et fald på 13 pct. sammenlignet med det tilsvarende kvartal et år tidligere, som dog også var en anelse længere.

Det er samtidig Apples svageste kvartal i Kina målt på toplinjen siden de første tre måneder af 2020, rapporterer Bloomberg News.

- Vi er ikke glade for faldet, men vi ved, at Kina er det mest konkurrenceprægede marked i verden, siger Luca Maestri, der er finansdirektør hos Apple, i et interview med Bloomberg Television.

For resultaterne i første kvartal venter Apple at udbetale et udbytte på 0,24 dollar per aktie.

Aktien faldt 2,9 pct. til 181,45 dollar i eftermarkedet efter et plus på 1,3 pct. i torsdagens ordinære handel.

.\\˙ MarketWire