Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Blandet udvikling - kinesiske aktier falder fortsat

5/2 06:25

De asiatiske aktier ligger blandet mandag, hvor investorerne evaluerer fredagens robuste amerikanske jobrapport, der slog alle forventninger og effektivt smækkede døren i for en hurtig rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 1,0 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer kursfald på 0,2-0,3 pct. i de store aktieindeks, når handlen starter i New York senere på dagen.

De japanske markedsdeltagere tager afsæt i udviklingen på Wall Street, der fredag lukkede i rekord efter stærke regnskaber fra blandt andet Meta og Amazon.

Og med en svækket yen på baggrund af udsigten til fortsat høje renter i USA i kølvandet af fredagens arbejdsmarkedsrapport, mangler der ikke støtte til Tokyo-markedet.

- Det japanske marked starter højere efter Wall Street-stigninger, skriver mæglerfirmaet Monex i Tokyo ifølge AFP.

Nikkei 225 stiger 0,5 pct., mens Topix-indekset øger 0,6 pct.

De kinesiske aktier fortsætter den lange nedtur, der har bragt CSI 300-indekset til det laveste niveau i fem år.

Det er på trods af, at det kinesiske værdipapirtilsyn, China Securities Regulatory Commission, søndag retorisk forsøgte at støtte markedet med lovning om nye tiltag.

- Markedet udvider tabene efter sidste uges nedtur. Og der er ingen tegn på hverken bund eller stabilisering, siger cheføkonom Yang Delong fra First Seafront Fund Management til Reuters.

Myndighedernes lovede støtteforanstaltninger har hidtil ikke formået at vende stemningen, der er et produkt af den til stadighed svage økonomiske udvikling, ulmende geopolitiske spændinger med USA og en forværret ejendomskrise.

Shanghais toneangivende aktieindeks, Shanghai Composite falder 1,8 pct. og CSI 300 viger 0,1 pct.

Aktieindekset i Shenzhen, Shenzhen Composite, dykker sideløbende 4,7 pct., mens Hang Seng indekset i Hongkong dykker 0,2 pct.

Kospi-indekset i Sydkorea falder 0,8 pct., og Singapores Strait Times-indeks ligger med et minus på 1,7 pct., mens Taiwans Taiex-indeks står til at lukke med et plus på 0,1 pct. og ASX-indekset på børsen i Sydney til at afslutter dagen med et drop på 1,0 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,5
Topix+0,6
Hongkongs Hang Seng-0,2
China Shanghai Composite-1,8
China CSI 300
-0,2
Taiwan Taiex+0,1
Sydkoreas Kospi-0,8
Indiens BSE Sensex+0,3
Singapores STI-1,7
Sydney ASX 200-1,0

.\\˙ MarketWire