Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Emirates, Target og Toyota

5/2 06:26

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

PRIVATE EQUITY-KONCERN GENOPLIVER PLANER FOR 20 MIA. DOLLAR BØRSNOTERING AF GALDERMA

Private equity-koncernen EQT genopliver planerne for en børsnotering af virksomheden Galderma, der blev udskilt fra Nestlé i 2019. En børsnotering kan komme i første halvår i Schweiz, og selskabet kan værdisættes til omkring 20 mia. dollar. (PRIVATE EQUITY GROUP EQT REVIVES PLANS FOR $20BN GALDERMA IPO)

EMIRATES TOPCHEF ADVARER BOEING OM SIDSTE CHANCE

Chefen for Emirates Airline har advaret Boeing om, at det er "sidste chance", mens koncernen sender egne ingeniører ud for at overvåge flyproducentens produktionslinjer. Langvarig ledelses- og styringsfejl med prioritering af økonomiske præstationer frem for ingeniørmæssig ekspertise har medført et "progressivt fald" i Boeings standarder. (BOEING IN ‘LAST CHANCE SALOON’, WARNS EMIRATES HEAD)

JAPANSKE JSR I PATENTTVIST MED AMERIKANSK UNIVERSITET OM BANEBRYDENDE CHIPTEKNOLOGI

En patentkamp til mange milliarder dollar er brudt ud om en teknologi, der kan forvandle fremtiden for chipfremstilling, og sætte State University of New York op imod den japanske virksomhed JSR, der står til at have en japansk regeringsstøttet fond som ejer. (JAPAN’S JSR IN PATENT DISPUTE WITH US UNIVERSITY OVER BREAKTHROUGH CHIP TECHNOLOGY)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

TARGET FJERNER UNDERVISNINGSSÆT SOM FEJLAGTIGT IDENTIFICERER SORTE BORGERRETSFORKÆMPERE

Detailkæden Target har fjernet et undervisningssæt med borgerretsforkæmpere fra hylderne, efter at en historielærer opdagede flere fejl og lavede en video til Tiktok om dem. Gymnasielæreren så tre store sorte skikkelser i amerikansk historie - Carter G. Woodson, W.E.B. Du Bois og Booker T. Washington – fejlidentificeret i produktet. (TARGET PULLS MAGNET KIT MISIDENTIFYING BLACK LEADERS)

STORE BRANDS SATSER FORTSAT PÅ KINA

Effekten af Kinas covid-19-politik og en langvarig ejendomskrise har ramt økonomien, og landet kæmper nu med betydelig ungdomsarbejdsløshed, dystre økonomiske prognoser og kollapset af landets tidligere største ejendomsudvikler. Men Apple, Procter & Gamble og andre af verdens største virksomheder satser på et opsving. (BIG BRANDS ARE PLAYING THE LONG GAME IN CHINA)

SANKTIONER BIDER PÅ RUSSiSK FLYSELSKABER

Sanktioner indført efter Moskvas invasion af Ukraine har afskåret russisk adgang til vestlige flyproducenter, reservedele, vedligeholdelsessupport og kritisk softwareopdatering. Der blev sidste år registreret 74 sikkerhedshændelser blandt lokale flyoperatører i Rusland mod 36 i 2022, ifølge en tysk luftfartsdatabase. (RUSSIA’S PLANES KEEP BREAKING DOWN AS SANCTIONS BITE)

THE NEW YORK TIMES (NYT.COM)

CENTRALBANKCHEF POWELL HAR BRUG FOR FLERE 'GODE' DATA FØR RENTEN SÆNKES

Federal Reserves topfolk diskuterer, hvornår de skal sænke renten. Et interview med Jerome H. Powell bekræfter, at det er på vej, men ikke lige med det samme. (FED CHAIR POWELL SAYS OFFICIALS NEED MORE ‘GOOD’ DATA BEFORE CUTTING RATES)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

IRLANDS SUNDE LIFE SCIENCE-INDUSTRI FÅR STORBRITANNIEN TIL AT SE SYG UD

Novo Nordisk vil udvide produktionskapaciteten for vægttabsmidlet Wegovy i Europa og har valgt Irland frem for Storbritannien for en investering på 2 mia. euro. Den danske koncern har øjnene rettet mod en erhvervspark i udkanten af Dublin. (IRELAND’S HEALTHY LIFE SCIENCE INDUSTRY LEAVES UK LOOKING SICKLY)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

DEN TYSKE FLÅDE SENDER FREGATTEN "HESSEN" TIL DET RØDE HAV

Det tyske forsvar - Bundeswehr - deltager i den planlagte EU-flådemission for at sikre skibsruter i Det Røde Hav. I næste uge sendes fregatten "Hessen", som er specialiseret i luftforsvar, til Det Røde Hav. (DEUTSCHE MARINE ENTSENDET FREGATTE „HESSEN“ INS ROTE MEER)


THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

TOYOTA OVERGÅR KONKURRENTERNE DA FLERE FORBRUGERE VÆLGER HYBRIDER MIDT I ELBIL-AFMATNING

Toyota ventes at fremsætte optimistiske udsigter, når regnskabet fremlægges på tirsdag. Kunderne foretrækker hybridbiler frem for 100 pct. elektriske. (TOYOTA TO OUTSHINE RIVALS AS MORE CONSUMERS OPT FOR HYBRIDS AMID)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

YUM CHINA OG HAIDILAO ER TOPVALG HOS MORNINGSTAR

Kinesiske restaurantkædeoperatører er groft undervurderet på aktiemarkedet. Men de er indstillet på at udvide deres dominans i takt med, at forbruget stiger, siger analytikere. (YUM CHINA, HAIDILAO ARE TOP PICKS AT MORNINGSTAR, ESSENCE ON CONSUMPTION PLAY)

.\\˙ MarketWire