Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gubra har flere kandidater mod vægttab - nævnes som muligt opkøbsmål

5/2 11:24

Gubra har otte lægemiddelkandidater til behandling af svær overvægt på vej, men selskabet er alligevel fløjet under radaren, mens investorerne har haft opmærksomheden rettet mod selskaber som Novo Nordisk og Zealand Pharma for at få en bid af det hastigt voksende marked for vægttabsmidler. Det skriver dagbladet Børsen, der også nævner Gubra som et muligt opkøbsmål.

- Da vi gik på børsen, var det med en klar strategi om, at vi var et "stand alone"-selskab. Det er den strategi, vi arbejder videre med, og den vi fokuserer på, siger Jacob Jelsing, bestyrelsesleder, medstifter og hovedaktionær i Gubra til Børsen.

- Dermed ikke sagt, at vi ikke har øje for omverdenen. Vi vil jo altid vurdere nye muligheder, hvis de opstår. Eller der kommer nye idéer. Det skylder vi os selv og de investorer, der har investeret i Gubra, uddyber han.

Ifølge Børsen vurderer aktieeksperter, at større investorer har haft svært ved at købe sig til en aktiepost af væsentlig størrelse i Gubra, da markedsværdien af selskabet er lille og aktiernes omsættelighed er beskeden.

Mandag stiger Gubra 4,1 pct. til 139,50 kr., og samlet er aktien steget 11,6 pct. i år.

Af Gubras otte fedmekandidater er fire i partnerskab med tyske Boehringer Ingelheim, og fire ejer selskabet selv.

Gubra har to forretningsben - en kontrakforskningsforretning, hvor Gubra får penge for at udføre forskningsopgaver for medicinalselskaber - og en pipelineforretning, hvor målet er at udvikle lægemiddelkandidater frem til de tidlige stadier og derefter få partnere med ombord.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/gubra-kan-blive-opkobsmaal-i-kampen-om-fedmemilliarderne

.\\˙ MarketWire