Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk køber tre fyldefabrikker for omkring 76 mia. kr.

5/2 13:19

Novo Nordisk køber tre fyldefabrikker som led i Novo Holdings køb af Catalent, en global kontraktleverandør inden for udvikling og produktion af lægemidler.

Købesummen udgør en forudbetaling på 11 mia. dollar, eller omkring 76 mia. kr.

Det fremgår af en meddelelse mandag middag.

Opkøbet kommer, efter at Novos topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, i forbindelse med årsregnskabet netop meldte ud, at investeringer i færdigvarekapacitet er i højsædet i år.

De tre fyldefabrikker er beliggende i Anagni, Italien, Bruxelles i Belgien og Bloomington i den amerikanske delstat Indiana. De beskæftiger mere end 3000 ansatte og har alle igangværende samarbejdsaftaler med Novo Nordisk.

- Vi er meget tilfredse med aftalen om at overtage Catalents tre produktionsanlæg, som vil gøre os i stand til at betjene betydeligt flere mennesker, der lever med diabetes og fedme i fremtiden, siger Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk.

- Opkøbet supplerer de betydelige investeringer, vi allerede foretager i faciliteter til aktive farmaceutiske ingredienser, og stederne vil give strategisk fleksibilitet til vores eksisterende forsyningsnetværk, siger Fruergaard videre.

Overtagelsen vil gøre det muligt gradvist at udvide Novos fyldekapacitet fra 2026 og fremadrettet, oplyser selskabet i øvrigt.

NOVO HOLDINGS KØBER CATALENT AF BØRSEN

Handelen er led i en totrinsraket, hvor Novo Nordisk fondens investeringsselskab, Novo Holdings, køber Catalent af børsen i en handel til 16,5 mia. dollar på gældfri basis.

Rent praktisk køber Novo de tre fyldefabrikker af et datterselskab i Novo Holdings, der overtager Catalent.

Overtagelsen vil blive gennemført så hurtigt som muligt, forventeligt mod slutningen af 2024. Novo vil leve op til forpligtelserne over for de kunder, der i øjeblikket betjenes af Catalents tre fyldefabrikker.

PÅVIRKER FORVENTNINGERNE

Afhængig af hvornår handelen gennemføres vil overtagelsen have en lav encifret negativ indflydelse på væksten i driftsresultat målt i pct. i både 2024 og 2025. Opkøbet er hovedsageligt gældsfinansieret, så det påvirker ikke Novos aktiekøb på varslet 20 mia. kr., oplyser selskabet.

.\\˙ MarketWire