Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-rivals vægtabsmiddel sælger for trecifret millionbeløb i dollar på en måned

6/2 13:23

Novo-rivalen Eli Lilly har i den grad sat analytikerforventningerne til vægs i fjerde kvartal sidste år, når det kommer til salget af vægttabsmidlet Zepbound.

Midlet, der konkurrerer med Novos Wegovy, blev lanceret i november og tilgængeligt på amerikanske apoteker den 5. december og solgte i fjerde kvartal for næsten 176 mio. dollar, eller 1223 mio. kr.

Til sammenligning havde analytikere blot ventet et salg på 141 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Salget af Eli Lillys Mounjaro, der konkurrerer med Novos Ozempic til behandling af type 2-diabetes, overraskede desuden markant positivt med et salg 2,21 mia. dollar mod ventet 1,75 mia. dollar.

HAR PROBLEMER MED AT FØLGE EFTERSPØRGSLEN

Lillys succes med sine to lægemidler afspejler voldsom efterspørgsel på markedet for GLP-1-produkter, der også har sikret markedslederen, Novo, store salgssucceser med sine GLP-1-midler, Ozempic og Rybelsus samt Wegovy.

Og ligesom Novo har gjort det, melder Lilly om problemer med at følge med den voldsomme efterspørgsel.

- Lilly har oplevet og forventer fortsat periodiske forsinkelser i udførelsen af ordrer på visse Mounjaro-doser på grund af den store efterspørgsel, hvilket forventes at påvirke volumen, skriver selskabet.

Alene i fjerde kvartal så Lilly en stigning i salget af Mounjaro i USA på 828,1 mio. dollar, eller 65 pct., vel og mærke fra tredje kvartal. Det samlede salg i USA nåede dermed 2,11 mia. dollar.

En god del af forklaringen er dog, at Lilly har foretaget en engangsjustering af sine estimater for de rabatter, selskabet har givet på salget af Mounjaro i USA. Hvis man justerer for denne engangspost steg salget af Mounjaro i USA med 30 pct. fra tredje kvartal.

Lilly, der ligesom Novo er tordnet i vejret på aktiemarkedet i den senere tid ved udsigten til massiv vækst på markedet for vægttabsmidler, stiger også tirsdag 4,8 pct. i det amerikanske formarked.

Herhjemme stiger Novo desuden 1,7 pct. 823,70 kr. Både Novo og Lilly har dermed kurs mod rekord.

.\\˙ MarketWire