Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-rival går til vejrs: Citi nævner kopikonkurrence som muligt benspænd fra 2032

6/2 16:01

Novo Nordisks store rival Eli Lilly fortsætter rekordjagten tirsdag i USA oven på sit regnskab for fjerde kvartal, der slog analytikerforventningerne blandt andet målt på salgsforventningerne til i år. Både Mounjaro, der konkurrerer med Novos Ozempic, og Zepbound, der konkurrerer med Novos vægttabsmiddel, Wegovy, solgte bedre end ventet.

Ifølge Citi er der da heller ikke meget at komme efter i regnskabet, for de investorer, der er skeptiske over for udsigterne for det amerikanske medicinalselskab. Citi, der anbefaler "køb" af Lilly, er dog hele på tæerne, og leder efter potentielle risici, der kan påvirke salgsestimaterne i de kommende år, skriver banken.

Og en af risiciene er ifølge den amerikanske storbank potentielle kopier af Semaglutid, der indgår i Novos supersællerter.

- Vores største bekymring er den undervurderede sandsynlighed for store mængder generisk semaglutid fra flere kilder efter 2032, skriver banken i et notat og uddyber:

- Uanset hvad forventer vi, at de etablerede GLP-1-producenter vil arbejde hårdt på at få patienterne over på næste generation af inkretiner for at minimere den potentielle eksponering. I mellemtiden forventer vi, at inkretin-estimaterne fortsat vil blive opgraderet, hvilket vil øge værdiansættelsesrummet for aktien (Lilly, red).

Aktien i Lilly stiger tirsdag 2,6 pct. i den tidlige handel i USA. Herhjemme har Novo også kurs mod rekord efter et plus på 1,2 pct. til 819,70 kr.

.\\˙ MarketWire