Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma dykker efter konkurrents forsøgsdata

7/2 12:47

Zealand Pharma ligger onsdag i bunden af C25-indekset med et fald på 5,3 pct. i 450,80 kr., efter at Eli Lilly tirsdag har præsenteret et midtfaseforsøg med dets eksperimentelle fedmemiddel tirzepatid til behandlingen af patienter med ikke-alkoholisk fedtlever (NASH) .

Den danske biotekkoncern har et partnerskab med Boehringer Ingelheim om et eksperimentelt fedmelægemiddel kaldet survodutide, som også evalueres i et midtfasestudie hos voksne med ikke-alkoholisk fedtlever og leverfibrose, skriver Blooomberg News.

- Den potentielle aktivitet af tirzepatid på fedtlever kan begrænse survodutides differentieringspotentiale , skriver Goldman Sachs-analytiker Rajan Sharma, der afventer yderligere opdateringer.

På trods af dette ser Goldman Sachs dataene for tirezepatid, der er det aktive stof i Eli Lillys fedmebehandling Zepbound samt den storsælgende diabetesbehandling Mounjaro, som positive for Zealand Pharma, da det giver grund til at være optimistisk forud for dataene for NASH-dataene, der ventes i første halvår.

Til trods for dagens fald er Zealand Pharma-aktien steget mere end 21 pct. siden nytår og mere end 100 pct. over det seneste halve år.

Den stærke kursudvikling giver ifølge analytiker Suzanne van Voorthuizen fra finanshuset Kempen ikke meget plads til fejltrin.

Analytikeren bemærker dog også, at Eli Lilly endnu ikke har en klar plan for de sene faser af forsøget samt, at medicinalkæmpens midtfaseforsøgsdata ikke gav et helt klart billede.


.\\˙ MarketWire