Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Ørsted, Pandora og Carlsberg

8/2 06:32

BØRSEN

ØRSTED FYRER OG SÆNKER VÆKSTMÅL EFTER RÆDSELSÅR

Efter milliardlussing og nedlagte projekter sænker Ørsted vækstambitionerne og igangsætter en spareplan, hvor op til 800 stillinger nedlægges. ”Et år med betydelige udfordringer” kalder topchef Mads Nipper det. (Forside, side 6-8)

VESTAS-ORDRER VÆLTER IND I USA

Særligt i USA vælter opgaverne ind hos Vestas, der sidste år landede ordrer for hele 140 mia. kr. Bevægelsen mod vedvarende energi er for stærk til, at den kan bremses af en ny præsident, vurderer topchef. (Side 4)

DANSKE INVEST SENDER GODT 55 MIA. KR. TIL EKSTERNE FORVALTERE

Selvom Danske Bank kontrollerer Danske Invest, kommer banken selv fremover til at forvalte langt under halvdelen af investeringsforeningens formue. (Side 10)

2023 BLEV ET AF DE BEDSTE ÅR FOR DANSK INDUSTRI

Udviklingen i dansk industri er historien om en branche, der i høj grad er domineret af en højtflyvende medicinalindustri. Medicinalindustriens produktion steg 4,7 pct. i december, og set over hele fjerde kvartal steg produktionen i medicinalbranchen med 19,8 pct. i forhold til det foregående kvartal. (Side 14)

PANDORA VIL ÆNDRE IMAGE I MILLIARD-PLAN

Pandoras aktie er rekordhøj, og selskabet har aldrig solgt for mere. Topchef har dog plan for at gøre smykkekæmpen endnu større globalt. (Side 16)

CARLSBERGS TOPCHEF VEDGÅR TAB PÅ 41 MIA. KR. ER STORT

Carlsbergs exit fra Rusland tynger bundlinjen. Investorerne har dog fokus på væksten fremadrettet og sender aktien op. (Side 17)

DANSKE DLG HAR KIG PÅ OPKØB I TYSK BYGGESEKTOR

Koncernchef i DLG Kristian Hundebøll venter på grund af svag tysk økonomi at kunne lave opkøb til sit mest lukrative område. (Side 19)

LUNDBECK SER INGEN STØRRE MODVIND

Der er vind i sejlene, og de vigtigste vækstmotorer er på vej op i hastighed i Lundbeck-ifølge topchef Charl van Zyl. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

RUSSISK EXIT SENDER CARLSBERG UD AF 2023 MED GIGANTISK TAB – MEN MED OPTIMISME

Carlsberg måtte melde historisk stort underskud, efter at russerne har overtaget kontrollen med den danske virksomheds forretning i landet. Topchef er dog klar til at gøre alt for måske en dag at kunne få noget tilbage. (Forside, side 2)

BANKERNE HENTER MILLIARDER PÅ RENTEMARGINAL

Storbankernes tocifrede milliardoverskud har ført til bred kritik af dem for at ”pelse” kunderne med lave indlåndsrenter og stor rentemarginal. Men kritikken er forfejlet, mener erhvervskommentator, der vurderer, at bankerne tjener for lidt. (Side 4-5)

BYGGESTILSTAND RAMMER ROCKWOOL

Der bliver ikke opført helt så mange boliger og erhvervsbyggerier som tidligere. Det kan mærkes hos Rockwool, hvor omsætningen i 2023 var noget lavere sidste år end året forinden. (Side 6)

INDUSTRIEN SLUTTEDE 2023 MED ET BRAG

Mod forventning er 2023 endt med at blive et af de bedste år nogensinde for den danske industriproduktion. Det tegner godt her ved starten af 2024, men det er slet ikke en fest for alle. (Side 7)

KÆMPE PLAN SKAL REDDE ØRSTED EFTER HISTORISK KRISEÅR

Efter Ørsteds største kriseår landede årsregnskabet for 2023 onsdag. Samtidig blev sløret løftet for en kæmpe genrejsningsplan, der omfatter alt fra fyringer til frasalg, men mest overraskende et farvel til selskabets mangeårige bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen. (Side 8-9)

SORTE TAL SKABER HÅB OM LYS FREMTID FOR VESTAS

2022 var et rædselsår for vindindustrien. Men med sorte tal på bundlinjen i Vestas, er fortællingen om den grønne industris deroute måske på vej til at vende. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ØRSTED STÅR OVER FOR BRUTALE PRIORITERINGER

Efter et rædselsår med milliardtab har Ørsteds topchef, Mads Nipper, opdateret selskabets strategiske mål frem mod 2030. Og trods historisk meget havvind i udbud i år, kan Ørsted kan ikke garantere deltagelse. Udviklingen vil blive fulgt tæt, siger finansminister Nicolai Wammen (S). (Forside, side 4-7)

ROCKWOOL LANDEDE STORT OVERSKUD I 2023

Den danske isoleringsgigant Rockwool kom ud af 2023 med et overskud på 2,9 mia. kr. efter skat, hvilket er en forbedring på 42,4 pct. i forhold til 2022. (Side 7)

VESTAS’ BUNDLINJE ER TILBAGE I PLUS

2022 var prøvelsernes år for Vestas. Til gengæld kan Vestas-topchef Henrik Andersen fremvise et overskud efter skat på 582 mio. kr. i 2023. ” Meget fornuftigt” kalder han det. (Side 8)

PANDORA-CHEFEN FORVENTER VÆKST I EN USIKKER TID

Pandora-topchef Alexander Lacik forventer, at den globale vækst fortsætter for smykkekoncernen. Men han er opmærksom på de makroøkonomiske udfordringer. (Side 9)

TRODS SVÆKKEDE ASIATISKE ØKONOMIER HAR CARSLBERG FULD FOKUS PÅ REGIONEN

Den kinesiske økonomi halter. Carlsberg har dog udvokset et svagt kinesisk ølmarked, og trods makroøkonomisk nedtur i Sydøstasien har den asiatiske strategi bevist sig, mener Jacob Aarup-Andersen. (Side 10-11)

BANKERNES INDTJENINGSFEST FORTSÆTTER MED NYKREDITS HISTORISKE REGNSKAB

Landets største udlåner, Nykredit, tjente 10,9 mia. kr. i 2023, og det skyldes bl.a., at Totalkredit nu sidder på 51 pct. af realkreditudlånet til danske boliger. (Side 12)

BLODTUD FRA MOBILBETALINGER: DANKORTET ER PRESSET SOM ALDRIG FØR

Danske forbrugere betaler i stigende grad med mobilen i supermarkedet og butikker. Det rammer især Dankortet, som bløder markedsandele til Visa og Mastercard. (Side 13)

.\\˙ MarketWire