Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN holder igen med udbytte og aktietilbagekøb indtil gælden er stabiliseret

8/2 08:09

GN vil hverken udbetale udbytte for 2023 eller tilbagekøbe egne aktier i løbet af 2024, oplyser selskabet i sit årsregnskab for 2023 torsdag morgen.

- Udbytte og aktietilbagekøb er betinget af - blandt andet - behovet for penge til at støtte igangværende driftsinitiativer, strategiske muligheder og selskabets kapitalstruktur. På grund af den nuværende justerede gearing på 4,5 gange driftsresultatet prioriterer GN at reducere gælden, indtil den er tilbage på den langsigtede målsætning på 2,0 gange driftsresultatet, skriver GN i sit regnskab.

- Som resultat heraf vil GN ikke udbetale udbytte for regnskabsåret 2023, og aktietilbagekøbsprogrammerne er sat på pause for nuværende, fortsætter selskabet.

Som det også indikeres i regnskabsteksten, vil GN endda også helst prioritere investeringer i mere vækst, før udlodning til aktionærerne igen kan komme på tale.

- Med den gæld vi har, ville det se lidt mærkeligt ud, hvis vi annoncerede aktietilbagekøb og udbytte. Først skal gælden reduceres, og derefter kan vi kigge på udbytte og aktietilbagekøb samt kapital til at investere i forretningen. Og det første der kommer nok lidt i anden række, siger Søren Jelert, der er finansdirektør hos GN, til MarketWire.

.\\˙ MarketWire