Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Mærsk, Ørsted og GN

9/2 06:32

BØRSEN

USIKRE FREMTIDSUDSIGTER SÆNKER MÆRSK-AKTIEN

En flodbølge af nye skibe er skyllet ud i havene, og det skaber fundamentale udfordringer for Mærsk, der kommer til at være dominerende i flere år. Usikkerheden sendte torsdag aktien ned med historiske 14,7 pct. (Forside, side 6-8)

AUTOMATSALG GIVER DANSKE BANK-KUNDER GEBYRSMÆK

Danske Bank frasælger 177 danske pengeautomater. Det betyder, at mange kunder skal betale 10 kr., når de hæver kontanter fra 2026. (Side 4)

MÆRSK OVERVEJER AT BYDE PÅ DB SCHENKER

Den tyske logistikkæmpe DB Schenker er til salg. Tidligere har Mærsk afvist at være interesseret, men nu vil topchef se på mulighederne. (Side 8)

BESKEDENT ATP-AFKAST GIVER NY KRITIK

Danskernes pengetank er tilbage i plus, men afkastet er alt for lavt, lyder det fra kritiker af ATP's helt særlige model. ATP-direktør mener, at man er nødt til at kigge over flere år, hvis den særlige investeringsstrategi skal vurderes. (Side 10)

ØRSTED FÅR HAK I KREDITVURDERING

Ratingbureauet S&P nedgraderer Ørsteds kreditvurdering. Nedgraderingen har en væsentlig betydning for Ørsteds forretning. (Side 12)

311 MIA. KR. I OVERSKUD PÅ BETALINGSBALANCEN

Dansk økonomi er kernesund, og det viser sig også i betalingsbalancen, hvor der i 2023 igen var et meget stort overskud. (Side 14)

NOVOS KÆMPEOPKØB KAN GIVE EKSTRAARBEJDE I NATIONALBANKEN

Nationalbanken kan blive nødt til at købe kroner i valutamarkedet og køre med en lavere rente end ECB, fordi Novo investerer massivt. (Side 15)

GN ER OVRE DET VÆRSTE

Topledelsen i GN Store Nord er optimistisk med nedbringelse af gæld og stærkere overskudsgrad allerede i 2024. (Side 20)

ALK VIL FRIGØRE KAPITAL TIL INVESTERING I VÆKST

Allergikoncernen ALK-Abelló vil øge optimering for at nå målet om 25 pct. overskudsgrad i 2025. (Side 22)

BOOZT SKIFTEDE TIL HØJERE VÆKSTGEAR

Boozt øgede væksten i sidste del af 2023 og nåede 15 pct. vækst i alt. I år bliver det mindre på grund af usikre forbrugere. (Side 24)


BERLINGSKE ERHVERV

MÆRSK-TOPCHEF SKYDER SKYLDEN FOR GIGANTENS USIKRE FREMTID PÅ RIVALER

Angreb på skibe i Det Røde Hav, lavere fragtpriser og et sløjfet aktietilbagekøb. Alt går den forkerte vej for Mærsk, mens konkurrenterne sender markant flere skibe i søen. (Forside, side 6-7)

STATEN BRUGER MILLIONER PÅ RÅDGIVERE I SAS-KONKURSSAG

En stribe tunge rådgivere har hjulpet den danske stat med SAS' omfattende konkurssag i USA. Derfor må staten nu punge ud med et større millionbeløb. (Side 2)

ØRSTED-TOPCHEFEN GIVER GARANTI TIL INVESTORERNE EFTER GIGANTDYK

Ørsteds topchef, Mads Nipper, lægger hovedet på blokken og sætter ord på selskabets enorme redningsplan. Samtidig giver han udtryk for en central bekymring for den grønne omstilling i Europa. (Side 8-9)

TOPØKONOM KALDER ATP'S LAVE AFKAST CHOKERENDE

Pensionskæmpen ATP led i 2022 et historisk tab på over 64 mia. kr. Selv om sidste år bød på et positivt afkast, har selskabet langtfra hentet det tabte. Det er chokerende, mener anerkendt professor, i et år, hvor de finansielle markeder ellers har været i hopla. (Side 10-11)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

CIP LUKKER PRIVATKUNDER IND I INVESTORKREDS

Døren ind til Copenhagen Infrastructure Partners' (CIP) investeringer åbnes nu for private investorer. De får dermed mulighed for at skyde penge direkte i store klimavenlige energiprojekter. CIP har godt 200 mia. kr. under forvaltning fra institutionelle investorer. (Forside, side 6-7)

TRODS SLØVT REGNSKAB TROR GN PÅ EN LYSERE FREMTID

Med et lille fald i den samlede vækst på 1 pct., aftagende profit og en stadig lavere afkastningsgrad er det ikke noget prangende regnskab, GN Group leverede torsdag. Alligevel er selskabets direktør fortrøstningsfuld. (Side 2)

LUNDBECK LEVERER STØRSTE OMSÆTNING NOGENSINDE

Lundbeck leverede i 2023 sin højeste omsætning nogensinde. Medicinalselskabet ser ellers ind i en række patentudløb de næste år, men sætter sin lid til flere nye produkter. (Side 2)

MÆRSK SKUFFER MARKEDET OG VENTER HÅRDERE MODVIND

Der er mørke skyer forude ikke bare i 2024, men også i 2025, varslede A.P. Møller-Mærsk torsdag. Overkapacitet og usikkerhed præger Mærsks syn på verden, der er mere negativt, end markedet forventede. (Side 4)

SPAR NORD FIK HISTORISK OVERSKUD

Spar Nord fejrer 200-års jubilæum senere i år, og topchefen lover, at der bliver givet gas, efter at 2023 blev det klart bedste år i bankens historie. (Side 8)

ATP SKUFFER MED ET LAVERE AFKAST END FORVENTET

Hele Danmarks pengekasse har givet et positivt afkast på 6 mia. kr. i 2023, men resultatet lever ikke op til ATP's egne forventninger. (Side 9)

HVIS ALLE BOLIGEJERE SKAL FORSIKRES FREMOVER, KRÆVER DET FOREBYGGELSE IFØLGE ALM. BRAND

Topchef Rasmus Werner Nielsen fra Alm. Brand påpeger, at det kræver en fælles indsats, hvis alle danskere også i fremtiden skal kunne forsikre deres huse. (Side 9)

.\\˙ MarketWire