Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks asiatiske konkurrenter druknet i en sø af rødt efter Mærsks regnskab

9/2 06:37

Mærsks asiatiske konkurrenter og branchefæller inden for containertransport ligger fredag druknet i en sø af rødt efter de dystre udsigter fra den danske rederikæmpe torsdag om, at det nuværende løft i fragtraterne fra uroen i Det Røde Hav vil være fordampet senere på året.

Markedet for containerfragt vil ikke stramme meget herfra, medmindre der er en stigning i den globale efterspørgsel, hvilket vi ser som usandsynligt, skriver Bloomberg Intelligence-analytiker Lee Klaskow ifølge Bloomberg News.

Mærsk bemærkede på telekonferencen efter torsdagens regnskab, at presset på raterne vil blive genoptage i andet halvår, da udbudsvæksten sandsynligvis overstiger efterspørgslen gennem 2025, siger Lee Klaskow.

Mærsks B-aktie dykkede torsdag 14,7 pct. til 10.975 kr., efter at regnskabet for fjerde kvartal skuffede med både tal for fjerde kvartal, prognoser og et suspenderet udbytte.

Her er en oversigt over de asiatiske containerrederiers aktieudvikling fredag:

Rederi
Udvikling i procent fra dagen før
Mitsui OSK Lines (Tokyo)
-4,2
Kawasaki Kisen Kaisha (Tokyo)
-6,2
Nippon Yusen KK (Tokyo)-4,4
HMM (Sydkorea)
Lukket
Evergreen Marine (Taiwan)
Lukket
Cosco Shipping (Hongkong)
--6,7
Orient Overseas (Hongkong)
--8,5

Kilde: Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire