Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tokyo på himmelflugt mens kinesisk nytår dæmper aktiviteten i regionen

9/2 06:42

De åbne asiatiske aktiemarkeder ligger blandet fredag med Tokyos hovedindeks på det højeste niveau i 34 år, mens aktierne i Hongkong slæber sig mod en forlænget nytårsweekend efter endnu en stærkt volatil uge på baggrund af den fortsatte økonomiske afmatning i Kina.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan er uændret, men på vej mod en stigning set over ugen på 0,7 pct.

I Japan brød det toneangivende Nikkei-indeks 37.000 for første gang siden 1990, og igen er det en svækket yen, der er drivkraften bag stigningen.

En svag yen giver de store eksportører mere valuta for pengene og dermed større overskud.

- Nu er fokus på, om Nikkei-indekset kan udvide gevinster over 37.000-niveauet, sagde analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo til AFP.

Det kunne det ikke, og markedet faldt tilbage efter forkostpausen til lige under den psykologiske grænseværdi.

Dagens fokus er blandt andet på en Softbank, der får en massiv stigning på godt 10 pct. Selskabets kasseapparat ringer med over 100 decibel efter en stigning på næsten 50 pct. i Softbanks aktier i det majoritetsejede chipteknologifirma Arm, der blev noteret i New York sidste år.

Nikkei 225 stiger 0,3 pct., mens Topix-indekset viger 0,1 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet er lukket for det kinesiske nytår, mens børsen i Hongkong er halvdagsåben. Der er dog ikke meget at fejre, da fraværet af købere fra fastlandet tynger omsætningen.

- Med Kina på ferie har flowet fra stock connect manglet, siger aktiehandler Steven Leung fra UOB Kay Hian i Hongkong til Reuters.

Hang Seng indekset dropper 0,8 pct.

Børsen i Shanghai og Shenzhen holder lukket frem til 16. februar, mens børsen i Hongkong er lukket 12. og 13 februar.

Også børserne i Taipei og Seoul er lukket for det kinesiske nytår fredag.

Singapores Strait Times-indeks ligger med et minus på 0,2 pct., mens ASX-indekset på børsen i Sydney afslutter dagen med en beskeden gevinst på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer en så godt som uændret åbning, når handlen starter i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,3
Topix-0,1
Hongkongs Hang Seng-0,8
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan TaiexLukket
Sydkoreas KospiLukket
Indiens BSE Sensex0,0
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire