Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos opkøbsmål i USA skuffer med resultatet

9/2 16:22

Det blev til et underskud i det seneste kvartal for den amerikanske underleverandør og kontraktproducent Catalent, som Novo-selskaber er på vej til at overtage.

Catalent kom ud af andet kvartal af sit forskudte regnskabsår 2023/24 med et justeret tab på 0,24 dollar, og skuffer dermed analytikere, der havde ventet et mere behersket minus på bare 2 cent per aktie ifølge Bloomberg News.

Sammenlignet med samme periode året før, er der samtidig tale om en markant forværring fra et overskud på 0,67 dollar.

Omsætningen på 1,03 mia. dollar, eller 7,1 mia. kr., er til gengæld en my højere end de ventede 1,01 mia. dollar.

Regnskabet er mod sædvane ikke ledsaget af en telekonference for analytikere, og det skyldes Novo Holdings bud på Catalent tidligere på ugen. Samlet har Novo Holdings budt 16,5 mia. dollar, eller 114 mia. kr. for den amerikanske kontraktproducent, svarende til 63,50 dollar per aktie.

Det sker som led i en handel, der også har Novo Nordisk i en hovedrolle. Det skyldes, at den danske medicinalkæmpe efter planen skal overtage tre fyldefabrikker af Catalent for 11 mia. dollar, eller 76 mia. kr.

ANBEFALES AF CATALENT

Handelen anbefales af bestyrelsen i Catalent og bakkes også op af en af selskabets væsentlige investorer, Elliot Investment Management. Men handelen er også kontroversiel.

Topchef i Eli Lilly, David Ricks kaldte tidligere på ugen i et interview med Financial Times Novos opkøb af tre fabrikker for "usædvanligt" givet, at konkurrencemyndighederne i stigende grad virker bekymrede for, at der etableres kontrol med kritiske knudepunkter i forsyningskæden for medicinsk teknologi.

Han foreslog desuden, at transaktionen bør gennemgås af myndighederne.

- I betragtning af denne transaktions karakter - en vertikal integration, hvor Catalents kundeliste kan tælle over 100 firmaer, som alle planlægger at konkurrere på en eller anden måde med Novo Nordisk - lægger det op til en interessant undersøgelse fra alle,inklusive politikere, sagde David Ricks til Financial Times.

At Lilly langt fra er henrykt over købet fremgik også på en telekonference tirsdag.

Her meddelte Lilly, at selskabets udvidelsesplaner inden for produktionen, også omfatter underleverandører.

- Så vi har set meddelelsen, der kom fra Novo i går (mandag, red) om intentionen om at købe Catalent, og vi har helt sikkert spørgsmål til den transaktion og har behov for at få mere at vide.

- Catalent er en integreret producent af både kommercielle produkter og pipelineprodukter for industrien, især inden for diabetes og svær overvægt. Og vi har også produkter på disse faciliteter. Så vores fokus er at sikre kontinuitet i leverancerne af medicin, at det sker uforstyrret, ligesom vi har til hensigt at holde Catalent ansvarlig i forhold til deres kontrakt med os, sagde Anat Ashkenazi, Lillys finansdirektør tirsdag på en telekonference, som MarketWire rapporterede fra.

Novo har dog for sin part meddelt, at virksomheden vil leve op til sine forpligtelser over for de kunder, der i øjeblikket betjenes af Catalents tre fyldefabrikker.

Og Catalents topchef, Alessandro Masseli, giver i fredagens regnskab udtryk for, at Novo Holdings opkøb vil gøre det muligt at accelerere investeringerne i forretningen til gavn for nuværende og potentielle kunder.

Aktien i Catalent ligger fredag eftermiddag i 56,70 dollar, og altså stadig et stykke fra Novo Holdings budkurs på 63,50 dollar.

Novo Holdings og Catalent venter, at handelen gennemføres mod slutningen af året. Handelen afventer godkendelse af Catalents aktionærer og de nødvendige myndighedsgodkendelser, skriver Catalent i regnskabet.

.\\˙ MarketWire