Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-rival nåede break-even på driften i 2023

12/2 07:57

Den tyske vindmølleproducent Nordex gør foreløbigt status for 2023, som det kalder for et overgangsår, hvor der blev taget "et skridt op i den rigtige retning."

- Når vi ser tilbage, har forretningsresultaterne udviklet sig som antaget i begyndelsen af året. Efter en svag start som forventet, forbedrede vi os gradvist hvert kvartal med en stærkere anden halvdel af af året. Samlet set nåede vi break-even med hensyn til rentabilitet, og vi har nu lagt et godt fundament for vores videre forretningsudvikling, siger Nordex' administrerende direktør, José Luis Blanco, i en meddelelse mandag morgen.

Omsætningen endte ifølge den foreløbige opgørelse på 6,5 mia. euro i 2023 mod 5,7 mia. euro året før. Dermed landede selskabet over den seneste udmeldte prognose på 5,6-6,1 mia. euro.

Driftsindtjeningen, EBITDA, kom desuden tilbage i plus - men dog et spinkelt et af slagsen på 2 mio. euro mod et minus på 244 mio. euro året før.

Det svarer til en margin på nul mod sidste års negative margin på 4,3 pct.

Det er stort set i midten af prognosespændet på mellem minus 2 og plus 3 pct.

Der var også fremgang i ordreindtaget, der i 2023 steg til 7,4 gigawatt fra 6,3 gigawatt, mens priserne udviklede sig stabilt. Desuden betegner Nordex ordreudsigterne som "lovende".

Nordex kommer med det endelige regnskab for 2023 og en prognose for 2024 den 29. februar.

.\\˙ MarketWire