Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nvidia-topchef: Udvikling af ny teknologi vil holde AI-omkostninger i skak

12/2 10:22

Den hastige udvikling af ny teknologi vil holde priserne for at udvikle kunstig intelligens i skak.

Det vurderer Nvidias administrerende direktør, Jensen Huang, ifølge Bloomberg News.

Kommentaren følger en artikel fra avisen Wall Street Journal, hvori det fremgår, at Sam Altman, der er topchef i OpenAI, søger 7000 mia. dollar i kapital til at gå ind i udvikling af halvledere og dermed blive konkurrent til Nvidia.

Det svarer til over 48.400 mia. kr.

- Man kan ikke bare antage, at man vil købe flere computere. Du skal også antage, at computerne kommer til at være hurtigere, og derfor er det samlede behov ikke så højt, siger Jensen Huang ved arrangementet World Government Summit i Dubai.

Nvidia producerer computerchips, der anvender kunstig intelligens. Det har øget markedsværdien af selskabet, der i mange år hovedsageligt har været kendt for sine grafikkort, i voldsom grad.

OpenAI står bag chatrobotten ChatGPT, der gennem brugen af computerchips med kunstig intelligens kan føre samtaler og løse opgaver foruden en masse andet.

Topchefen for OpenAI skulle ifølge Wall Street Journals artikel have henvendt sig til investorer i Mellemøsten for at søge kapital. Sam Altman er blot en af flere, der ifølge Bloomberg News leder efter andre forsyningsmuligheder end Nvidia, hvad kunstig intelligens angår.

Hvis Sam Altman og OpenAI skal kunne konkurrere med Nvidia, vil det da også kræve kapital. Verdens største halvlederproducent, Taiwan Semiconductor Manufacturing, og sydkoreanske Samsung bruger ifølge Bloomberg News 30 mia. dollar om året for at bevare forspringet til konkurrenterne.

Jensen Huangs kommentarer antyder dog, at det ikke er nødvendigt for Sam Altman selv at give sig i kast med udvikling og produktion, da den hurtige udvikling på markedet vil betyde, at udbuddet uundgåeligt vil blive bedre og mere omkostningseffektivt over tid.

Ikke desto mindre har Nvidia tænkt sig fortsat at skyde flere penge i udviklingen af kunstig intelligens. Over den næste årrække forventer topchefen, at omkostningerne til at drive kunstig intelligens til datacentre verden over vil fordoble.

- Vi er stadig i starten af denne nye æra. Der er en installeret base af datacentre med en værdi på omkring 1000 mia dollar. Over de næste fire eller fem år vil vi have datacentre til en værdi af 2000 mia. dollar, der vil drive software rundtom i verden, siger topchefen.

Nvidia har i dag en markedsværdi på 1781 mia. dollar. Siden september 2022 er aktien tæt på seksdoblet i værdi.

.\\˙ MarketWire