Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Håb om amerikansk rentesænkning udskudt efter skuffende inflationstal

13/2 16:41

Højere end ventet inflation i januar har givet de finansielle markeder en mavepuster tirsdag, hvor renterne stiger, aktierne falder og dollar styrkes.

Og håbet om en snarlig rentesænkning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ligledes taget af bordet.

I forhold til mødet i marts var håbet allerede falmet inden dagens inflationsmåling, og nu venter blot 10 pct. af markedet en rentesænkning allerede der.

I maj ligger tallet på omkring en tredjedel, viser data fra Bloomberg News.

Inden tallene var markedet fifty-fifty til spørgsmålet, om centralbanken ville sætte renten ned på maj-mødet. Men det var godt 100 pct. for en måned siden, der ventede en lavere rente i maj.

- Federal Reserve vil se det som endnu en grund til at vente til maj eller juni. Men tendensen er stadig nedadgående, siger Kathy Jones, chefstrateg hos Charles Schwab, til Reuters.

Inflationen i USA aftog i januar mindre end ventet til 3,1 pct. fra 3,4 pct. i december. Økonomerne havde ventet et større dyk i inflationen til 2,9 pct. Ser man på kerneinflationen, der fraregner fødevarer og energipriser, var prisstigningstakten uændret på 3,9 pct. på årsbasis. Her var der ventet et fald til 3,7 pct.

Månedsstigningstakten i kerneforbrugerpriserne opgøres til 0,4 pct., hvilket faktisk er den største stigning i otte måneder. Økonomerne havde "kun" ventet en stigning på 0,3 pct. i kerneforbrugerpriserne fra måneden før.

.\\˙ MarketWire