Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Globale stigninger smitter af næsten overalt

15/2 06:32

De asiatiske aktiemarkeder lyser grønt næsten over hele linjen torsdag efter endnu en positiv handelsdag i både Europa og på Wall Street onsdag.

Investorerne er vendt tilbage, og stemningen holdes oppe af forventninger om, at de globale renter med USA i spidsen vil blive reduceret i år. Sideløbende er der rift om de mange selskaber, der har fremlagt overraskende stærke regnskaber og fjernet bekymringer om virksomhedernes bundlinje.

- Opsvinget på det amerikanske aktiemarked giver et pusterum efter det lyn fra en klar himmel, som blev leveret af de amerikanske inflationstal tirsdag, siger Stephen Innes fra SPI Asset Management til AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,7 pct.

I Tokyo ignorerer investorerne dagens skuffende vækstdata, der viser, at Japan gled ind i recession i fjerde kvartal.

I stedet fokuseres der på den japanske yen, der til stadighed fastholdes i niveauet over 150 yen per dollar, da en svag yen er en velkommen gave til de store eksportvirksomheder.

Nikkei 225 stiger 0,9 pct., og Topix-indekset øger 0,2 pct.

De finansielle markeder på det kinesiske fastland er fortsat lukket for det kinesiske nytår, men markedet i Hongkong er i fuld sving. Hang Seng-indekset stiger 0,4 pct.

Dagens højdespringer er børsen i Taipei, hvor investorerne er tilbage efter en uges nytårsfejring. Taiex-indekset åbnede med et plus på 3,5 pct. og overgik toppunktet fra januar 2022.

Det er chipgiganten Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), der trækker markant op efter et stærkt salg og høj efterspøgsel efter chips til kunstig intelligens.

- Tendensen til fokus på større store sprogmodeller vil øge efterspørgslen efter high-end chips, hvilket gavner TSMC's førende forretning, skriver analytikere i følge AFP.

Ved frokosttid lokal tid ligger Taiex-indekset med et plus på 2,9 pct.

I Singapore ligger Strait Times-indekset med et plus på 0,9 pct. mens Seouls Kospi-indeks er dagense eneste røde med et tab på 0,2 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med en gevinst på 0,7 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer marginale kursfald på under 0,1 pct. i de tre store aktieindeks, når handlen starter i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,9
Topix+0,2
Hongkongs Hang Seng+0,4
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan Taiex+3,0
Sydkoreas Kospi-0,2
Indiens BSE Sensex+0,1
Singapores STI+0,9
Sydney ASX 200+0,7

.\\˙ MarketWire