Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Ørsted, Danske Bank og Nykredit

16/2 06:32

BØRSEN

ØRSTED-TOPCHEF: NY PLAN ØGER SANDSYNLIGHED FOR LOVEDE AFKAST

Ørsteds topchef, Mads Nipper, affejer investorernes frygt for, om Ørsted kan opretholde sine afkastkrav. Ifølge Nipper bliver koncernens driftsmodel skarpere, og han er ikke ret meget bekymret for ikke at kunne levere det lovede afkast. Men han erkender, at havvind er blevet mere risikofyldt. (Forside, side 4)

SAXO BANK FÅR 12 PÅBUD OG TRECIFRET MILLIONKRAV

Saxo Bank erkender, at der har været mangler i procedurer og processer, når det kommer til hvidvaskbekæmpelse. Bankens vicedirektør mener, at påbuddene er efterlevet. (Side 8)

FINANSTILSYNET GIVER DANSKE BANK HUSKEKAGE PÅ 2 MIA. KR.

Danske Bank har så dårligt styr på datarisiko i banken, at banken nu bliver tvunget til at sætte 2 mia. kr. til side. Det fremgår af Finanstilsynets inspektionsredegørelse. (Side 10)

HOUTHI-ANGREB REJSER VIGTIGT SPØRGSMÅL OM INFLATIONEN

IMF og OECD er bekymrede for, hvad de stigende fragtpriser kan betyde for inflationen. Andre ser ikke den store risiko ved udviklingen i Det Røde Hav. (Side 14)

DANMARKS FEMTESTØRSTE EKSPORTMARKED I RECESSION

Den britiske økonomi er kun godt 1 pct. større, end før coronakrisen ramte. Til sammenligning er den danske økonomi i dag over 7 pct. større. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

TILBAGEBETALING AF CORONAHJÆLP ER BOMBE UNDER TUSINDVIS AF SELVSTÆNDIGE

Et stort milliardbeløb i coronakompensation for tvangsnedlukningerne skal returneres til staten. Samtidig venter titusindvis af virksomheder fortsat på at få afgjort deres videre skæbne. (Forside, side 4-5)

KINA SENDER EUROPAS SOLCELLEBRANCHE NED I ET SORT HUL MED BILLIG EKSPORT

På trods af en eksplosiv vækst i opstillingen af solparker er europæiske producenter af solceller sendt ned i et sort hul. I 2023 kom 95 procent af de solcellepaneler, der blev installeret i EU, fra Kina. Forsøget på at gøre sig uafhængig af Ruslands naturgas kan paradoksalt ende med, at Europa bliver afhængig af kinesiske solceller. (Side 6-7)

SAXO BANK FÅR TRECIFRET MILLIONKRAV

Efter en inspektion har bankernes vagthund, Finanstilsynet, givet 12 påbud til investeringsbanken. (Side 5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NYKREDIT RETTEDE OPKØBSTILBUD MOD BANKINVEST

Nykredit har forsøgt at opkøbe en konkurrent på det lukrative forretningsområde for kapitalforvaltning. Finanskæmpens topchef, Michael Rasmussen, henvendte sig personligt til Bankinvests bestyrelse. (Forside, side 6)

BANKURO I USA KAN FØRE TIL TAB I DANSKE BANKER

Selv om uroen i den amerikanske banksektor kan føre til tab blandt danske banker, maner finanskriseprofessor til besindighed, for de er så velpolstrede, at de kan klare det. (Side 7)

INFLATIONEN SENDER JAPANS ØKONOMI I RECESSION

Udviklingen er mærkbart værre end, hvad et gennemsnit af markedsanalytikere forventede. Men der er også håb forude. (Side 9)

EU NEDJUSTERER FORVENTNINGERNE TIL VÆKSTEN

Efter en svag start på 2024 må EU-Kommissionen skrue ned for sin vækstprognose. Men det lysner i horisonten. (Side 9)

.\\˙ MarketWire