Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fed's Barkin: Inflationstal bekræfter at centralbanken skal vente med at sænke renter

16/2 16:06

Der er fortsat for stor usikkerhed om inflationen, og derfor skal den amerikanske centralbank vente med at sænke renten.

Det mener Thomas Barkin, chef for Federal Reserves afdeling i Richmond, ifølge Bloomberg News.

Fredag ser han tilbage på ugens nøgletal, der tirsdag afslørede en mere vedholdende inflation end ventet. Og det bekræfter ifølge den regionale centralbankchef, at de fortsat skal holde igen med at løsne grebet om renteskruen.

- Vi har sagt, at vi ikke mener, at det vil være passende at sænke renterne, før vi har en større sikkerhed for, at inflationen på en bæredygtig måde bevæger sig i retningen af målet om 2 pct., siger Thomas Barkin fredag ifølge Bloomberg.

- Man kan sige, at den ene gode nyhed ved ugens inflationstal er, at de bekræfter, hvad jeg tidligere har sagt, lyder det videre.

Tirsdagens nøgletal viste, at de overordnede forbrugerprisers vækst i januar aftog til 3,1 pct. fra 3,4 pct. i december. Det var dog en større inflation end de ifølge Bloomberg News ventede 2,9 pct. på årsbasis.

Værre var det dog nok, at kerneforbrugerpriserne endnu engang viste en stigning på 3,9 pct., hvor en afdæmpning til 3,7 pct. var spået.

.\\˙ MarketWire