Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Apple, Lufthansa og Volvo

19/2 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

EU RAMMER APPLE MED MUSIKSTREAMINGSBØDE PÅ 500 MIO. EURO

EU vil give teknologigiganten Apple en bøde for første gang for at have brudt EU-lovgivningen om adgang til Apples musikstreamingtjenester. Bøden forventes annonceret i begyndelsen af næste måned og er kulminationen på EU-kommissionens undersøgelse af, om Apple har brugt sin platform til at favorisere egne tjenester frem for konkurrenternes. (EU TO HIT APPLE WITH FIRST EVER FINE IN €500MN MUSIC STREAMING PENALTY)

MORGAN STANLEY ANKLAGET FOR AT SNYDE ECB MED SYMBOLSK JOBTITEL

En højtstående bankmand siger, at Morgan Stanley opfandt hans stillingsbetegnelse for at narre de europæiske tilsynsmyndigheder til at tro, at banken havde flyttet toppersonale til Frankfurt for at overholde post-Brexit-reglerne. (MORGAN STANLEY ACCUSED OF DUPING ECB BY CREATING TOKEN JOB TITLE)

HEDGEFONDE HØSTER MASSIVE GEVINSTER EFTER ØGET SATS PÅ NVIDIA

En række store hedgefonde har opnået store gevinster i starten af 2024 efter at have øge deres sats på chipproducenten Nvidia i slutningen af sidste år, selv om aktierne allerede var steget en del i kurs. (HEDGE FUNDS REAP BIG GAINS AFTER RAMPING UP BETS ON NVIDIA)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

VERDENS STØRSTE ELKØRETØJSMARKED BREMSER OP

De kinesiske elbilsproducenter, der har haft eksplosiv vækst i årevis, står nu over for en opbremsning i den indenlandske efterspørgsel. Det får dem til at satse på udlandet og udfordre globale bilgiganter, der allerede kæmper med overgangen til elbiler. Et tilskudsdrevet boom i de seneste år har øget salget af elbiler i Kina mere end i Europa og USA tilsammen. ( EVEN WORLD’S BIGGEST ELECTRIC-VEHICLE MARKET IS SLOWING)

BRITISK "KING OF TRAINERS" OVERVEJER AMERIKANSK UDVIDELSE

Vigende amerikansk efterspørgsel efter sneakers og sportstøj har ramt store aktører som Nike, Adidas og Foot Locker. Britiske JD Sports ser det som det rette tidspunkt for at kaste sig over det amerikanske marked. (THE BRITISH ‘KING OF TRAINERS’ TAKES ON THE LAND OF SNEAKERS)

KINAS OTTE DAGES NYTÅRSREJSELYST NÅEDE REKORDHØJDER

Antallet af forbrug på rejser i løbet af det kinesiske månenytår nåede rekordhøjder, da verdens næststørste økonomi rystede de pandemiske effekter af sig, ifølge officielle data offentliggjort søndag. Der blev foretaget 474 mio. indenlandske rejser over hele landet i løbet af den otte dage lange periode, hvilket er en stigning på 34 pct. i forhold til samme periode året før og 19 pct. mere end før økonomien blev ramt af Covid-19. (CHINA’S EIGHT-DAY SPRING FESTIVAL TRAVEL DATA HIT RECORD HIGHS)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

ELLIOTT OVERVEJER ET NYT BUD PÅ CURRYS

Elliott Advisors overvejer at afgive et nyt kontant bud på varehuskæden Currys, efter at aktivistinvestorens oprindelige tilbud på 700 mio. pund blev afvist og anklaget for at undervurdere virksomheden. (ELLIOTT CONSIDERS NEW BID FOR CURRYS)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

LUFTHANSAS JORDPERSONALE STREJKER IGEN

Det tyske luftfartsselskab Lufthansas jordpersonale opfordres af fagforeningen til at nedlægge arbejdet tirsdag. En 27-timers varselsstrejke rammer mere end 100.000 passagerer. Lufthansa arbejder på en særlig flyveplan. Et nyt tilbud fra Lufthansa er tidligere blevet afvist. (DER ZWEITE 27-STUNDEN-AUSSTAND: LUFTHANSA-BODENPERSONAL STREIKT ERNEUT)


THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

NINTENDOS SPILKONSOL SWITCH 2 BLIVER FORSINKET

Nintendo advarer spiludgivere om, at koncernens næste generations konsol vil blive forsinket til første kvartal af 2025. (NINTENDO IS TELLING GAME PUBLISHERS SWITCH 2 WILL BE DELAYED)

DAGENS INDUSTRI (DI.SE)

KINESISK ANGREB PÅ VOLVOS OG SCANIAS HJEMMEBANE

Scania har haft en god start på året, og Volvo sætter kursrekord dag efter dag. Men samtidig har den kinesiske lastbilindustri indtaget en fuldstændig dominerende rolle på det afgørende fremtidige marked for el-lastbiler. Nu lader verdens største elbilproducent, kinesiske BYD, op til en offensiv på Volvos og Scanias hjemmebane. (KINESISK ATTACK PÅ VOLVOS OCH SCANIAS HEMMAPLAN)

.\\˙ MarketWire