Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kinesiske investorer tilbage i blandet ugestart med afdæmpet aktivitet

19/2 06:32

De asiatiske aktiemarkeder starter ugen uensartet mandag. Fraværet af de amerikanske aktører, der holder forlænget weekend grundet President's Day, lægger en dæmper på aktiviteten.

Til gengæld er de kinesiske investorer tilbage efter mere end en uges nytårsferie og sender aktierne på fastlandets børser op, mens de andre asiatiske markeder er mere tilbageholdende efter fredagens amerikanske inflationsdata, der igen understregede den ventede udskudte start på rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan viger 0,1 pct.

Aktierne i Shanghai og Shenzhen får støtte af en overraskende stor rejseaktivitet under nytårsferien, der indikerer lidt mere økonomisk tillid, end det var tilfældet før nytåret.

Data viser en 61 pct. stigning i togrejser i Kina i løbet af ferien, og solide tal for hotelreservationer og e-handelsudgifter i ferieperioden bliver også nævnt som en årsag til den optimistiske stemning.

- De første data omkring ferieperioden viser nogle spirende grønne skud hos den træge kinesiske forbruger, skriver analytiker Taylor Nugent fra National Australia Bank i Sydney i et notat ifølge AFP.

Shanghai Composite stiger 0,9 pct., og CSI 300 øger 0,5 pct.

Lidt mere tungt ser det ud for aktierne i Hongkong. Hang Seng-indekset falder 1,0 pct.

I Tokyo reagerer investorerne negativt på fredagens kursfald på Wall Street kombineret med en styrkelse af den japanske yen.

- De japanske markeder starter lavere på grund af fald i de amerikanske aktier, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Nikkei 225 viger 0,3 pct., mens Topix-indekset modsat øger 0,3 pct.

De øvrige asiatiske børser er generelt positive. Taiex-indekset i Taiwan stiger 0,2 pct., og i Singapore ligger Strait Times-indekset med et plus på 0,3 pct., mens Seouls Kospi-indeks øger 1,1 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med en beskeden gevinst på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures er som altid i sving trods helligdag på Wall Street, og her indikeres stigninger i de tre store aktieindeks på 0,1 pct., når markedet i New York genåbner tirsdag.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,3
Topix+0,3
Hongkongs Hang Seng-1,0
China Shanghai Composite+0,9
China CSI 300
+0,5
Taiwan Taiex+0,2
Sydkoreas Kospi+1,1
Indiens BSE Sensex+0,1
Singapores STI+0,3
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire