Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk løser rekrutteringsproblemer med udenlandsk arbejdskraft og uddannelse

19/2 08:04

Novo Nordisk har ikke længere problemer med at rekruttere nok arbejdskraft til Kalundborg, og en del af forklaringen kan findes i tilstrømningen af internationale medarbejdere til byens produktionsfaciliteter, samt en satsning på uddannelser i byen.

Det skriver Børsen.

Michael Hallgren, der er produktionsdirektør på Novo Nordisks fabrikker i Kalundborg, forudser, at hver fjerde medarbejder i fremtiden vil kunne komme fra udlandet.

I dag har medicinalvirksomheden nemlig stor succes med både, at rekruttere og fastholde medarbejdere fra udlandet og fra uddannelserne i Kalundborg. Det kan have haft betydning for Novo Nordisks beslutning om at investere hele 42 mia. kr. i nye produktionsfaciliteter i byen, hvilket ventes at skabe hele 800 nye jobs, når det står klar i 2029.

Men for knap 10 år siden manglede Novo Nordisk ifølge Michael Hallgren konstant 100 akademikere på produktionsfaciliteterne i Kalundborg, og det var et problem, der kun blev større i takt med, at Novos succes medførte en udvidelse af selskabets aktiviteter i byen, skriver Børsen.

Udover manglen på arbejdskraft havde Novo også problemer med at fastholde nyuddannede fra de store universitetsbyer i længere tid. Tilbage i 2016 var der ingen akademiske uddannelser i Kalundborg, men i 2024 blev der optaget næsten 300 akademikere på Campus Kalundborg

- Vores satsning på uddannelser i Kalundborg kombineret med rekruttering af udenlandsk arbejdskraft blev nøglen til at løse den udfordring, siger Michael Hallgren, ifølge avisen.

I dag kommer omkring 11 pct. af de 4500 medarbejdere på produktionsfaciliteterne i Kalundborg fra udlandet. Det er særligt ingeniører og medarbejdere inden for datascience, it-automation og biokemi, som Novo Nordisk rekrutterer fra udlandet.

Originalartikel: Børsen, 19. februar, side 6-7.

.\\˙ MarketWire