Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos succes med vægttabsmidler vil stadig levne plads på dialysemarked, mener Fresenius

20/2 15:08

Novo Nordisks succes med diabetes 2-midlet, Ozempic, ser ikke ud til at lægge en dæmper markedet for dialyseapparater til rensning af blodet for nyreskadede.

Det vurderer Fresenius Medical Care, der ellers faldt tungt tilbage i oktober, da et Novo-studie med Ozempic indikerede effekt i behandling af kronisk nyresygdom, skriver Bloomberg News.

Novos forsøg med Ozempic blev stoppet tilbage i oktober sidste år, da tidlige data havde levet op til foruddefinerede krav om resultateffekt.

Studiet udløste dengang et massivt kursfald på 17,5 pct. i Fresenius, der derved tabte over 2 mia. euro, eller over 15 mia. kr., i markedsværdi på en enkelt dag. Siden har aktien genvundet store dele af det tabte, og faldet i oktober var også overgjort, vurderer Fresenius' topchef, Helen Giza, i et interview med Bloomberg.

- Vores patienter er blandt de sygeste af de syge.

- De har ti til tolv andre følgesygdomme. Så de tager et arsenal af forskellige lægemidler, siger Helen Giza.

Det gælder også vægttabsmidler. De bruges i dag af omkring 5 pct. af Fresenius' dialysepatienter, oplyser Giza.

Hun peger på, at lægemidlerne på den ene side muligvis kan forsinke udviklingen af kronisk nyresygdom, og dermed reducere antallet af patienter, der har behov for dialyse.

Men på den anden side kan brugen af Ozempic og vægttabsmidler ifølge Giza også betyde, at endnu flere med kronisk nyreskade lever længere og når til et stadie, hvor de har behov for dialyse. Og hvordan lægemidlerne vil påvirke markedet, bliver man formentlig først klogere på i løbet af det næste årti, lyder vurderingen.

.\\˙ MarketWire