Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Japans eksport overrasker positivt

21/2 06:34

Den japanske eksport fortsatte i januar den positive tendens fra december. Det fremgår af data fra de japanske myndigheder onsdag morgen.

Eksporten fra Japan steg 11,9 pct. på årsbasis i januar, mens økonomerne havde ventet en stigning på 9,5 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Især eksporten til Kina står bag de positive data. Eksporten til Kina voksede 29,2 pct., og det er anden måned i træk med stigende eksport.

- Den høje vækst i eksporten denne gang skyldes primært en stigning i Kina-handlen. Månenytåret var tilbage i februar i år, og antallet af arbejdsdage i januar var omkring 30 pct. flere, siger økonom Kazuma Kishikawa fra Daiwa Institute of Research i Tokyo ifølge Nikkei Asia og påpeger, at det er en midlertidig faktor.

Eksport til USA og EU steg med mere beskedne 15,6 pct. og 13,8 pct., hvilket ikke helt lever op til forventningerne.

- Opsvinget i bileksporten aftager, siger Kazuma Kishikawa.

I december var der en stigning i eksporten på 9,7 pct. efter flere måneder med vigende afskibning.

Importen i januar faldt 9,6 pct. mod et drop i november på 6,9 pct. og mod økonomernes bud på et fald på 8,7 pct.

Import- og eksporttallene efterlader et japansk handelsunderskud i sæsonkorrigerede tal på 235 mia. yen i januar, hvor økonomerne havde estimeret et minus på 231 mia. yen.

Det er primært den svækkede japanske yen, der står bag den stigende eksport, mens faldende energipriser slår igennem på importen.

Ses der på de ikke-sæsonjusterede tal, var der et underskud på 1758 mia. yen mod et ventet underskud på 1855 mia. yen.

Måneden før var der et reelt overskud på 62 mia. yen, mens den sæsonjusterede handelsbalance endte med et underskud på 440 mia. yen.

/ritzau/FINANS