Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth løftes på bedre end ventede pengestrømme vurderer Sydbank

21/2 09:26

FLSmidth-aktien er med et plus på 3,3 pct. til 303 kr. kommet flyvende ud af starthullerne efter sit endelige regnskab for 2023, hvor især en bedre end ventet udvikling i pengestrømmene trækker op.

Det vurderer senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank efter mineudstyrskoncernens endelige regnskab for fjerde kvartal 2023.

Store dele af regnskabet var dog allerede kendt, da FLSmidth leverede foreløbige tal for 2023 samt prognoser for 2024 om aftenen den 29. januar.

- Noget der ikke var oplyst i forbindelse med de foreløbige tal, det var pengestrømmene. Så vidt jeg kan se på konsensus, så var der ventet negative pengestrømme for året 2023. Det lander i positivt territorium. Det tror jeg er med til at give lidt medvind, siger Mikkel Emil Jensen.

Resten af det endelige regnskab er i store træk på linje med det allerede oplyste på nær to mindre skuffelser.

Overskuddet på bundlinjen skuffer en smule som følge af en større end ventet negativ finanspost, siger Mikkel Emil Jensen.

Yderligere har FLSmidth foreslået at udbetale udbytte på 4 kr. per aktie, hvor han havde ventet 5 kr. per aktie.

- Det var de to skuffelser, jeg kunne finde. Det var også de to poster, som ikke var offentliggjort allerede. Det lander lavere, end jeg havde regnet med. Det trækker lidt ned, siger senioranalytikeren.

.\\˙ MarketWire