Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank: Godkendt Bavarian-regnskab gør det svært at forklare kursfald

21/2 10:32

Bavarian Nordic-aktien får onsdag formiddag en hård medfart på børsen, til trods for at vaccineselskabet har præsenteret foreløbige tal, der vidner om et rekordår.

Prognosen for 2024 peger dog på tilbagegang, og det kan måske forklare kursfaldet, der en time efter markedsåbningen ligger på 7,6 pct.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, der dog pointerer at prognosen for 2024 er på linje med markedets forventninger, når man tager alle tal med i ligningen.

- Jeg går ud fra, at faldet relaterer sig til 2024-forventningerne, hvor indtjeningen ved første øjekast lander under forventningerne. Men det er også vigtigt at sige, at der er ekstraordinære produktionsomkostninger på 240 mio. kr. som forberedelse til lanceringen af chikungunya-vaccinen i 2025. Justerer man for det, så lander indtjeningsforventningerne i min optik på linje med markedsforventningerne, siger han til MarketWire.

En anden mulighed er ifølge Søren Løntoft Hansen, at nogle investorer måske havde håbet på nyt om et eventuelt aktietilbagekøbsprogram, da pengestrømmene har vist sig at være ganske solide.

Men et aktietilbagekøb, vurderer han, er dog ikke sandsynligt på den korte bane.

GODT GENNEM 2023

De foreløbige tal viser, at Bavarian Nordic kom ud af 2023 med et driftsoverskud før af- og nedskrivninger på 2615 mio. kr. mod 328 mio. kr. året forinden. Omsætningen er samtidig vokset til 7062 mio. kr. fra 3151 mio. kr.

For det indeværende regnskabsår venter Bavarian en driftsindtjening på cirka 1100-1350 mio. kr. og en omsætning på cirka 5000-5300 mio. kr.

Alt i alt vurderer Søren Løntoft Hansen, at 2023 er godkendt for Bavarian.

- Der har været en bedre end ventet udvikling på både omsætning og indtjening, der afspejler et ekstra salg inden for området public preparedness - altså koppevaccineforretningen. Med en høj margin driver det også indtjeningen, siger han.

- Jeg synes egentlig, at det er en meddelelse, der ikke bør give anledning til det fald vi ser. Bavarian har selvfølgelig valgt at offentliggøre de foreløbige tal forud for næste uges kapitalmarkedsdag, der bør give lidt mere kolorit på strategien for de næste par år, lyder det videre.


.\\˙ MarketWire