Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth er i færd med at finde rådgivere til salg af Cement

21/2 10:48

FLSmidth går først nu i gang med at finde de rådgivere, som skal hjælpe selskabet med at sælge cementforretningen.

Det oplyser ingeniørselskabets finansdirektør, Roland Andersen, i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet onsdag morgen.

Overvejelser om salg af Cement-divisionen blev oplyst i slutningen af januar, og der er ikke noget nyt om processen endnu, siger Roland Andersen.

- Vi er ikke kommet så langt endnu. Legalt set har vi etableret en ny cement-koncern, og den er stort set på plads. Så når vi nu får januar-rapporteringen, så vil det for første gang ske i en separat legal struktur. Så skal vi finde nogle rådgivere, og det vil ske i løbet af kort tid, siger Roland Andersen og bekræfter, at der dermed ikke endnu er indledt forhandlinger med eventuelle købere.

Finansdirektøren ser et bredt spekter af mulige købere af aktiviteterne.

- Det kan være det hele. Det kan godt være interessant for en kapitalfond, men der kan også være spillere i branchen, som synes, at det kan være en god mulighed, siger Roland Andersen.

- Det kan være nogle store tyske spillere, nogle store produktselskaber, og det kan også være nogle af de større cementproducenter. Så der er nogle, som konkurrerer med os på produktniveau, og så er der nogle, som måske i højere grad er slutkunder, uddyber han.

MÅSKE KØBERE TIL GRØNOMSTILLING

Derudover ser Roland Anderson også finansielle investorer, som er aktive især inden for grøn omstilling, som potentielle købere.

- Cement kan være "en case" på, hvordan man virkelig gør en forskel ved at bringe produktionen fra at være den traditionelle kling- og kridt-baserede til i højere grad at bruge ler og grøn energi til at producere, påpeger Roland Andersen.

Han noterer, at den globale cementproduktion står for 7-8 pct. af den globale CO2-udledning.

I 2023 blev Cement-divisionens lønsomhed på EBITA-niveau forbedret til 6,7 pct. fra 3,3 pct. året før, og alene for fjerde kvartal blev lønsomheden forbedret til 7,4 pct. fra 4,3 pct. i samme periode året før. En del af fremgangen skyldes divisionens salg af filtrerings-forretningen, AFT.

Ordreindgangen faldt i 2023 til 4888 mio. kr. fra 6613 mio. kr. i 2022, og omsætningen faldt til 6048 mio. kr. fra 6264 mio. kr.

For 2024 regner FLSmidth med en omsætning i Cement på 4,0-4,5 mia. kr. og en justeret lønsomhed på 5,5-6,5 pct.

.\\˙ MarketWire