Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britisk våbenproducent straffes for prognose efter godkendt årsregnskab

21/2 11:15

Den britiske våbenproducent BAE Systems har i forbindelse med sit årsregnskab fremlagt en undervældende prognose for de frie pengestrømme i 2024.

Det skriver Bloomberg News.

Prognosen modtages negativt af investorerne, der trods et ellers godkendt regnskab sender aktien ned med 3,4 pct. til 1210,26 pence på børsen i London.

BAE Systems venter i 2024 en salgsvækst på 10-12 pct. og en vækst i det underliggende driftsresultat, EBIT, på 11-13 pct. Dertil venter selskabet at generere frie pengestrømme på mere end 1,3 mia. pund, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 1,78 mia. pund.

Det er samtidig en nedjustering af de tidligere forventninger til pengestrømmene, bemærker analytiker Chloe Lemarie fra Jefferies. Tidligere var der over en treårig periode ventet frie pengestrømme på 4,5-5,5 mia. pund, men den nye prognose indikerer frie pengestrømme for 4,9 mia. pund og altså under midtpunktet for den tidligere prognose.

Selve regnskabet for 2023 leverede over analytikernes forventninger. Selv om de ifølge analytiker Jamie Murray fra Shore Capital ikke var sindsoprivende, "afspejler de en fortsat forbedring i selskabets langsigtede vækstambitioner".

BAE Systems' omsætning voksede i 2023 med 8,7 pct. til 25,28 mia. pund, mens der ifølge Bloomberg News var ventet 25,28 mia. pund blandt analytikerne.

Det underliggende driftsoverskud voksede 8,2 pct. til 2,68 mia. pund, hvilket ligeledes var over konsensus, som lød på 2,63 mia. pund.

De frie pengestrømme overraskede endvidere positivt i det forgangne år. Her havde selskabet positive pengestrømme på 2,59 mia. pund - en fremgang på 33 pct. - mod ventet 1,79 mia. pund.

.\\˙ MarketWire