Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian-direktør kalder aktiereaktion ufortjent: Nogle investorer vil noget andet end os

21/2 11:52

Det er ganske ufortjent, at aktien i Bavarian Nordic falder over 5 pct. onsdag, hvor selskabet har leveret foreløbige tal og givet sit bud på resultaterne i 2024.

Det mener finansdirektør Henrik Juuel, der ikke umiddelbart forstår markedets reaktion.

- Det er en ufortjent reaktion, vi ser på markedet. Der må være nogle investorer, der vil noget andet end os lige i dag, fordi jeg kan ikke se, at det er fortjent, konstaterer Henrik Juuel over for MarketWire.

Han hæfter sig ved, at aktien i første omgang steg 2 pct., men allerede kort tid efter åbning dykkede den til negativt terræn. Det holder ved midt på dagen, hvor aktien koster 163 kr.

Reaktionen sker på trods af et rekordår i 2023 og en prognose for 2024, der ifølge Henrik Juuel er på linje med markedets forventninger, hvis man korrigerer for udgifter til selskabets Chikungunya-vaccine.

- Man skal huske, at vi i år producerer nogle "batches" af chikungunya-vaccine, som vi regner med at få godkendt næste år. De bliver udgiftsført i år, men når vi får godkendelsen, så kan de produkter sælges, og så vil de blive aktiveret på balancen, siger han.

SYDBANK-ANALYTIKER UNDRER SIG

Også hos Sydbank vækker reaktionen i markedet undren, og senioranalytiker Søren Løntoft Hansen har svært ved at se, hvorfor faldet skal være så stort.

Han peger dog også på prognosen for 2024, der indikerer tilbagegang, som en mulig synder.

Også han lægger dog vægt på, at prognosen for 2024 er på linje med markedets forventninger, når man tager alle tal med i ligningen.

- Jeg går ud fra, at faldet relaterer sig til 2024-forventningerne, hvor indtjeningen ved første øjekast lander under forventningerne. Men det er også vigtigt at sige, at der er ekstraordinære produktionsomkostninger på 240 mio. kr. som forberedelse til lanceringen af chikungunya-vaccinen i 2025. Justerer man for det, så lander indtjeningsforventningerne i min optik på linje med markedsforventningerne, siger han til MarketWire.

Bavarian Nordic forventer i 2024 at lande en omsætning på cirka 5-5,3 mia. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på cirka 1,1-1,35 mio. kr. Der er dermed tale om en ventet tilbagegang i 2024.

HAR VÆRET RAMT AF TILLIDSKRISE

Selv om 2023 blev et rekordår for Bavarian Nordic har det dog også været et svært år, hvor flere store håb har skuffet. Selskabet droppede sin vaccine mod coronavirus efter ændrede markedsvilkår, og et floppet studie af vaccinen mod luftvejssygdommen RSV sendte også den vaccine i graven.

Det har ført til en tillidskrise med investorerne, som selskabet efterfølgende har arbejdet for at genoprette.

Om den tilstand fortsat spøger er dog svært at sige, mener Henrik Juuel.

- Det tager tid, når du har et mislykket resultat med et studie, som vi havde på RSV. Det tager tid at komme over, og man må sikkert også bare erkende, at vi måske havde nogle investorer inde, som kunne lide vores pipeline, og vi har en mindre pipeline nu, lyder det fra finansdirektøren.

- Til gengæld leverer vi rigtig gode resultater og har en sund forretning, men det var måske ikke lige det, som de investorer var interesserede i, siger han.

Han bemærker samtidig, at der fortsat er høj omsætning i aktien, der er handlet flittigt onsdag.

- Det eneste, som vi kan gøre, er at levere resultater, og det synes jeg også, at vi gør med de resultater, vi viser i 2023, hvor vi overgår forventningerne. Ord er ikke nok, siger han.

.\\˙ MarketWire