Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiefestens fremtid kan afhænge af aftenens regnskab fra Nvidia

21/2 12:11

Skal man som investor fokusere på blot et enkelt regnskab i denne sæson, så er det i aften, at man skal være klar.

Her skal chipgiganten Nvidia til eksamen, og forventningerne kunne næppe være større. Nvidia skal ikke bare forsvare sin egen tårnhøje værdisætning og utrolige kursridt - resten af markedets aktiefest står også for skud.

- Investorerne er spændt til bristepunktet. Ikke kun på Nvidia, men også på grund af Nvidia-effekten for resten af aktiemarkedet, fordi så mange kortsigtede aktiepenge er investeret i netop Nvidia, lyder det fra Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

Den amerikanske producent af mikrochips har om nogen formået at lukrere på verdens fiksering af kunstig intelligens, og det har sendt aktien i vejret med mere end 220 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Nvidia har trukket trukket det øvrige marked med sig op, og dermed været en meget væsentlig del af den seneste tids markante aktieopsving.

Aktien er en del af de selskaber, der er blevet navngivet Magnificent 7. Gruppen består af Amazon, Apple, Alphabet, Meta, Microsoft, Tesla og Nvidia.

Siden årets start er supergruppen samlet set steget 9 pct., mens det brede amerikanske S&P 500-indeks er gået frem med knap det halve. Det dækker dog over, at Nvidia alene er steget 40 pct. siden nytår.

FOKUS PÅ 2024

Nvidia har de sidste mange kvartaler gjort analytikernes estimater til skamme, hvilket tillige kun har øget forventningerne.

Analytikerne venter en omsætning i fjerde kvartal på 20,41 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 4,60 dollar ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg.

Men måske vigtigere er første kvartal 2024. Her har analytikerne sat næsen op efter en omsætning på 21,9 mia. dollar.

Ifølge Per Hansen kan en positiv overraskelse på omsætningen i fjerde kvartal vidne om en positiv basiseffekt i årets tre første måneder.

- Hvis Nvidia eksempelvis rapporterer en omsætning på 21 mia., er det sandsynligt, at guidance for første kvartal ligger over konsensus, fordi fjerde i så fald ligger 3 pct. over forventningerne og danner en højere basis for næste kvartal, skriver han i en kommentar.

Omvendt vil en omsætning i fjerde kvartal på 20 mia. dollar øge sandsynligheden for, at første kvartal 2024 vil ligge under markedets forventninger, lyder det videre.

VENTER STORE UDSVING

Uanset resultatet af aftenens regnskab ventes der store udsving i Nvidia-aktien.

Ifølge Bloombergs data over priserne på korte optioner i aktien - altså muligheden for at enten købe eller sælge aktien til en på forhånd aftalt pris - indikeres der udsving på 10,6 pct. torsdag, når markederne åbner igen efter regnskabet.

Holder den prognose kan det enten øge eller fjerne omkring 180 mia. dollar fra Nvidias markedsværdi. Det vil ifølge Bloomberg være blandt de største udsving i markedsværdi nogensinde.

.\\˙ MarketWire