Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian-finansdirektør afviser aktietilbagekøb i nær fremtid - skylder penge for opkøb

21/2 13:14

Der kommer endnu til at gå noget tid, før Bavarian Nordic for alvor overvejer aktietilbagekøb og udbytte til aktionærerne.

Først skal selskabet helt i mål med at betale for de opkøb, som det danske vaccineselskab har overtaget fra GSK og Emergent Biosolutions.

- Det ligger ikke i vores nuværende planer på kort sigt at lave tilbagekøb, og det skyldes, at vi stadigvæk skylder Emergent biosolutions og GSK en del penge, som skal betales tilbage over det næste halvandet år. Så selv om vi har "cash" nok, så har vi også stadigvæk nok at bruge pengene på, siger Henrik Juuel, der er finansdirektør i Bavarian Nordic.

Bavarian Nordic har over de seneste år bevæget sig mere i retningen af at blive et rendyrket vaccineselskab og samtidig forsøgt at vinke farvel til mærkatet som biotekselskab med massive udviklingsomkostninger.

Netop den udviklingen har fået flere analytikere til at spekulere i, om Bavarian Nordic kunne sætte gang i tilbagekøb af egne aktier - men ganske vist først længere ude i fremtiden.

- Det er noget, man altid overvejer, og det er også et spørgsmål, som vi har fået meget, konstaterer Henrik Juuel.

- Når vi om halvandet år har betalt fuldt ud for de to opkøb, og vi har hjemtaget hele produktionen af vores rabies- og TBE-vacciner og kan forbedre vores marginer, der vil vi være en anden type forretning, siger han.

Senest har Citi vurderet, at Bavarian Nordic fra 2026 kan "åbne døren" for udbytte og aktietilbagekøb, fremgår det af en analyse fra finanshuset.

.\\˙ MarketWire