Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fed-referat viser fortsat tilbageholdenhed i forhold til rentenedsættelser

22/2 06:35

Referatet af det seneste rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der blev afholdt i slutningen af januar, viser fortsat tilbageholdenhed i forhold til at påbegynde sænkninger af den ledende rente.

Således noterede de fleste beslutningstagere i forbindelse med mødet risici ved at begynde at sænke renten for tidligt, viser referatet, der ligeledes peger på, at nogle beslutningstagere så en risiko for, at fremskridtene med at bringe inflationen ned kan gå i stå.

Det peger dermed i retningen af, at de kommentarer, som både Jerome Powell, der er chef for Federal Reserve, og flere andre medlemmer af rentekomitéen Federal Open Market Committee (FOMC), der tager rentebeslutningerne, har luftet om, at der er behov for flere data for, at inflationen er kommet langt nok ned, er ment ganske alvorligt.

For mens om beslutningstagerne nu synes helt enige om, at renten ikke skal længere op, er synes der fortsat at være et godt stykke vej til enighed om, at rentesænkninger kan igangsættes.

- De fleste deltagere noterede risici ved at bevæge sig for hurtigt mod at lempe pengepolitikken og understregede vigtigheden af grundigt at vurdere de data, der kommer, i forhold til at bestemme, hvorvidt inflationen bevæger sig vedvarende ned til 2 pct., fremgår det af referatet.

Kun et par af beslutningstagerne så ifølge referatet risici ved at vente for længe med at sænke renten.

- Deltagerne understregede usikkerheden forbundet med, hvor lang tid en restriktiv indstilling i pengepolitikken bør fastholdes, hedder det i referatet.

.\\˙ MarketWire