Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk biotekbaby tager raketten: Vækker pludseligt fedmehåb på Wall Street

22/2 12:29

Tryllestøv fra Novo Nordisks og Eli Lillys store succes på markedet for vægttabsmedicin har i denne uge forvandlet det lille amerikanske biotekselskab Ventyx Biosciences til en hvislende kursraket. Og det til trods for at selskabet slet ikke er færd med at udvikle en lægemiddelkandidat til behandling af fedme, rapporterer Bloomberg News.

Onsdag steg aktien hele 69 pct. og byggede dermed videre på et kurshop på 21 pct. tirsdag. Samlet er Ventyx dermed mere end fordoblet i værdi på to dage.

Og skal man tro Bloomberg News, skyldes den voldsomme interesse fra Wall Street tilsyneladende alene, at Ventyx' lægemiddelkandidat, VTX323, muligvis kan have potentiale til behandling af fedme.

Det er i hvert tesen, efter at det konkurrende, men ikke-børsnoterede biotekselskab Nodthera har vist vægttab i et studie i mus med en lægemiddelkandidat af samme type som den fra Ventyx.

Ifølge analytiker Yasmeen Rahimi fra børshuset Piper Sandler gav Nodtheras lægemiddelkandidat i det pågældende studie med forsøgsmus anledning til et sammenligneligt vægttab med Novos semaglutid-molekyle, som er den aktive ingrediens i vægttabsmedicinen Wegovy og diabetes 2-midlet Ozempic.

Og det tegner altså, mener hun, også positivt for Ventyx' lægemiddelkandidat.

LÆGEMIDDELKLASSE MED MULIGHEDER

Foreløbigt er Ventyx Biosciences nået til det første kliniske udviklingsfase 1 med VTX323 til behandling af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers og Parkinsons sygdom. Så det vil tage adskillige år for Ventyx Biosciences at få VTX323 udviklet til behandling af fedme og senere, om alt går vel, godkendt.

Med til historien hører også, at stigningen i Ventyx kommer efter et miserabelt 2023, hvor aktien dykkede over 92 pct. efter skuffelser fra udviklingsafdelingen. Den tæller også lægemiddelkandidater i porteføljen blandt andet til behandling af tarmsygdomme som Chrohns sygdom og colitis ulcerosa.

Aktien toppede sidste år i 46,65 dollar og lukkede onsdag efter de seneste par dages stigninger i lige over 5 dollar. Markedsværdien er nu omkring 297 mio. dollar, eller lidt over 2 mia. kr

Ventyx' lægemiddelkandidat VTX323 tilhører en ny lægemiddelklasse ved navn NLRP3, som blandt andet har vakt interesse hos børshuset Jefferies som en mulig vej at gå inden for vægttab.

- Vi mener, at NLPR3 passer godt i temaet, og hvis data er gode, kan tiltrække interesse fra medicinalselskaber, vurderer Michael Yee, analytiker hos Jefferies ifølge Bloomberg.

Novos vægttabsmiddel Wegovy er baseret på GLP-1-hormonet, og det samme er Eli Lillys Zepbound, dog med tilføjelse af en ekstra virkningsmekanisme.

.\\˙ MarketWire