Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: På kurs mod en solid ugentlig fremgang mens Tokyo holder fri

23/2 06:32

De asiatiske aktiemarkeder fortsætter med kurs mod en solid uges fremgang i kølvandet af hypen omkring kunstig intelligens.

Det sker, efter at chipproducenten Nvidias helt forrygende resultater har udløst en bølge af rekordhøje aktieindeks i såvel Asien som Europa og USA.

- Nvidia-effekten har slået igennem på de globale aktiemarkeder og givet et frisk pust til markedet, der ellers stod til et drop på 3-5 pct., siger chefanalytiker Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,6 pct. og er på vej til en ugentlig stigning på 1,8 pct.

De amerikanske futures er fredag afdæmpede oven på torsdagens massive stigninger. Der indikeres en let positiv åbning for Dow Jones og S&P 500 senere på dagen med plusser op mod 0,1 pct., mens der er lagt op til lidt gevinsthjemtagning i Nasdaq, det står til at åbne med et marginalt kursfald.

De japanske investorer kan tage en slapper fredag, da de finansielle marked i Japan er lukket for fejringen af kejser Naruhitos fødselsdag.

Torsdag sendte investorerne i Tokyo Nikkei 225 i rekord, idet indekset lukkede med et plus på 2,2 pct. i 39.098,68. Dermed blev den hidtil højeste indeksværdi på 39.029,00, der stod i 25 år, overgået.

De finansielle markeder på det kinesiske fastland hænger lidt i bremsen fredag.

Det er igen den problemramte boligsektor, der får investorerne til at holde sig tilbage.

Nye data viser at antallet af ejendomme på tvangsauktion stiger i hurtigere tempo i januar, mens priserne på nybyggede ejendomme fortsat falder.

En vending i priserne ville ifølge analytikere give tillid blandt investorerne til, at den værste nedtur i ejendomssektoren er overstået, men det er endnu ikke tilfældet.

Hongkongs Hang Seng-indeks falder 0,4 pct., og CSI 300 viger 0,1 pct., mens Shanghai Composite er uændret.

Anderledes positivt ser det ud for investorerne i Taipei og Seoul, der får glæde af den positive tech-stemning. Taiex-indekset stiger 0,6 pct., og Kospi-indekset øger 0,4 pct.

I Singapore ligger Strait Times-indekset med et minus på 1,2 pct., mens ASX-indekset på børsen i Sydney står til at slutte dagen med en gevinst på 0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
Lukket
TopixLukket
Hongkongs Hang Seng-0,4
China Shanghai Composite0,0
China CSI 300
-0,2
Taiwan Taiex+0,6
Sydkoreas Kospi+0,4
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-1,2
Sydney ASX 200+0,4

.\\˙ MarketWire