Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tokyo fastholder rekordkurs trods negativ regional stemning

26/2 06:32

Fremgangen for de asiatiske aktiemarkeder er gået i stå mandag, men Japans Nikkei-aktieindeks fastholder rekordkursen.

Investorerne afventer inflationsdata fra USA, Japan og Europa, der skal til for at finjustere forventningerne til de fremtidige rentebevægelser.

Samtidig giver en snigende forventning, om at inflationen i USA vil vise en skuffende udvikling afledning til gevinsthjemtagning oven på sidste uges megastigninger, der blev katalyseret af det forrygende regnskab fra den amerikanske teknologititan Nvidia.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,3 pct., mens de amerikanske futures indikerer kursfald i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,2 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo er Nikkei-indekset vej mod endnu en rekorddag. Efter næsten 35 år i skyggen, lukkede indekset i rekord fredag, og mandag ser ud til at producere endnu en rekorddag.

Nikkei 225 stiger 0,4 pct., og Topix-indekset øger 0,6 pct.

De kinesiske aktier vakler til gengæld efter en ellers positiv start i Hongkong. Stemningen er vendt trods meldinger fra den kinesiske regering om, at den ønsker at øge salget af biler, husholdningsapparater og andre forbrugerprodukter i "stykvise incitamenter til at stimulere økonomien".

Hongkongs Hang Seng-indeks falder 0,7 pct., Shanghai Composite dropper 0,6 pct., og CSI 300 dykker 0,7 pct.

Investorerne i Taipei får fortsat glæde af den positive tech-stemning. Taiex-indekset stiger 0,2 pct., mens Kospi-indekset i Seoul falder 0,7 pct., og i Singapore ligger Strait Times-indekset 0,8 pct. lavere.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med et beskedent tab på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,4
Topix+0,6
Hongkongs Hang Seng-0,7
China Shanghai Composite-0,6
China CSI 300
-0,7
Taiwan Taiex+0,2
Sydkoreas Kospi-0,7
Indiens BSE Sensex-0,1
Singapores STI-0,8
Sydney ASX 200-0,1

.\\˙ MarketWire