Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Netcompany: 34-årig mand sigtes for datatyveri

27/2 11:22

En 34-årig mand vil tirsdag blive fremstillet i Retten på Frederiksberg. Han er sigtet for omfattende tyveri og deling af Netcompanys data.

Retssagen er oplyst af Københavns Politi på det sociale medie X, skriver Finans.

Manden er sigtet for "uberettiget adgang til offentlige myndigheder og en privat virksomheds data og videregivelse af disse". Den private virksomhed er ifølge Børsen danske Netcompany.

Den 34-årige er videre sigtet for afpresning.

Under grundlovsforhøret vil politiet anmode om lukkede døre.

Netcompany oplyser til Børsen, at den sigtede ikke er tidligere ansat i selskabet.

Sidste uge kunne flere medier, herunder Version2, bringe nyheden om, at Netcompany havde været ramt af datatyveri, hvor nogen havde tilegnet sig adgang til kildekode og brugermanualer.

Hidtil har gruppen Zyndicate påtaget sig skylden for datatyveriet. På et debatforum på "the dark web" - en lukket og svært tilgængelig del af internettet - har gruppen tilbudt kryptovaluta til brugere mod, at budskab om det omfattende hackerangreb mod Netcompany og Danmark blev spredt, skriver Børsen.

Angrebet er ad flere omgange blevet bekræftet af Netcompany. Tirsdag har it-selskabet udsendt en omfattende meddelelse, hvori angrebet igen bekræftes. Dertil oplyses det, at Netcompany er bekendt med hvordan tyveriet har fundet sted og dets omfang, og at det er tale om et enkeltstående et af slagsen.

Endvidere har Netcompany afvist påstande om, at det skulle bruge koden "Netcompany123" til sine produkter. Der er i stedet tale om en stedfortræder, inden kildekoden sendes videre til produktion.

.\\˙ MarketWire