Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk vindmølleproducent leverer bedre end ventet omsætningsprognose

29/2 08:04

Den tyske vindmølleproducent Nordex ser lyst på fremtiden og leverer en bedre end ventet omsætningsprognose, mens forventningerne til indtjeningsevnen er til den svage side.

I år venter Nordex at øge omsætningen til 7,0-7,7 mia. euro fra 6,5 mia. euro i 2023. Her ventede analytikere adspurgt af Bloomberg News en fastholdelse af omsætningen på 6,5 mia. euro.

Indtjeningsevnen målt på EBITDA-marginen ses i år lande i intervallet 2-4 pct., hvilket forklares med fortsat modvind fra inflation og stigende priser.

Midtpunktet af prognoseintervallet i 3 pct. skuffer i forhold til analytikernes prognose på 4,05 pct. Det vil dog være en fremgang fra 0 pct. i 2023 og minus 4,3 pct. i 2022.

- Denne prognose viser, at miljøet er forbedret i forhold til året før, og at vi vil komme videre ved at finde en sund balance mellem at udnytte markedsmulighederne og søsætte iværksætterhandlinger og samtidig afveje risici, skriver Nordex, der fortsætter:

- Den seneste opmuntrende udvikling i især Europa tyder på, at der er et betydeligt markedspotentiale for vores virksomhed, hvilket generelt giver os grund til optimisme i 2024.

UDSIGT TIL STÆRKERE ANDET HALVÅR

Generelt forventer vindmøllekoncernen, at 2024 vil følge et lignende mønster som 2023 med et stærkere andet halvår for salg og indtjening.

Som følge heraf forventer Nordex-koncernen en svagere start på 2024 samlet set på grund af sæsonudsving, især da flere ældre ordrer med lav margin stadig skal behandles.

- Stabile eller let stigende priser sammen med tilpassede kundekontrakter forventes også at have en positiv effekt på driftsresultat og margin, skriver vindmølleproducenten.

Nordex nævner også muligheden for at genoptage vindmølleproduktion på West-Branch-fabrikken i USA, der kan hjælpe med at konsolidere positionen på dette marked.

Ordrebogen er ved udgangen af 2023 øget med lige under 6 pct. til 6,9 mia. euro.

Regnskabstallene for 2023 flugter med de foreløbige tal, der blev præsenteret den 12. februar.

.\\˙ MarketWire