Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos kæmpeopkøb af fyldefabrikker er en gamechanger mener DNB

4/3 11:34

Novo Nordisks massive investeringer i nye fabrikker og ikke mindst det annoncerede køb af tre fyldefabrikker fra Catalent i en handel til over 75 mia. kr. vil gøre Novos kapacitet så stor, at det i sig selv kan stå i vejen for kopikonkurrence til Novos vægttabsmidler.

Det vurderer Rune Majlund Dahl, analytiker i DNB, der løfter sin anbefaling af Novo til "køb" fra "hold" og hæver kursmålet til 1000 kr. fra 800 kr.

Han mener, at Novo vil kunne fastholde en god del af sit salg af sin nuværende supersællert, Semaglutid, der er er det aktive stof i diabetes-2-midlet Ozempic og vægttabsmidlet, Wegovy, også efter patentudløb.

- Vi mener nu, at Semaglutid vil bidrage væsentligt til omsætning og indtjening ud over patentudløb i 2031 og 2032, da skala og stordriftsfordele er næsten umulige at genskabe for en ny aktør.

- Derfor fastholder vi vores opfattelse af, at fedmemarkedet vil forblive tæt på et duopol med Eli Lilly på lang sigt, skriver Rune Majlund Dahl i et notat.

Han ser desuden stort potentiale for Novo inden for behandling af fedtlever og andre følgesygdomme forbundet med svær overvægt og potentielt også Alzheimers sygdom.

OVERSKUDSGRAD SES STIGE

Notatet er sendt ud forud for Novo Nordisks kapitalmarkedsdag på torsdag, og her venter DNB-analytikeren, at Novo vil annoncere nye 2030-mål.

De kan blandt andet omfatte en ambition om at løfte overskudsgraden drevet af produktmikset, det vil sige fordelingen af Novos salg på produktkategorier.

DNB ser desuden frem til opdatering om Novos pipeline, produktion og investeringer.

I forhold til pipelinen kan der komme nyt om, at lægemiddelkandidaten Amycretin er på vej i fase 3 til behandling af svær overvægt.

Novo-aktien har mandag sat kurs mod rekord efter en stigning på 3,1 pct. til 877,10 kr.

.\\˙ MarketWire