Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chefstrateg før Super Tuesday: Trump bliver en godt præsident for investorerne

4/3 12:49

I morgen, tirsdag, er ikke bare en almindelig tirsdag, men "Super Tuesday" med ikke mindre end 16 amerikanske primærvalg. Dagen vil næsten sikkert give den endelige afklaring på, hvem der bliver amerikanske præsidentkandidater - men "det bliver naturligvis Trump mod Biden", forudser chefstrateg Frank Øland fra Danske Bank.

- Og så bliver Trump sandsynligvis den næste amerikanske præsident, forudser han og nævner, at både meningsmålinger og betting odds peger i den regning. Mens Trump ifølge Frank Øland nok er en dårlig præsident for klimaet, Ukraine og måske også Nato-samarbejdet – er han ikke nødvendigvis en dårlig præsident for investorerne.

- Det kan godt være, at han hader synet af vindmøller, men han elsker til gengæld at se det amerikanske aktieindeks stige. En præsident, der måler egen succes på, hvor meget S&P 500 stiger, er en god præsident for investorerne. Det er "America First", så det er nok en god ide at fylde godt op med amerikanske aktier i porteføljen, skriver Frank Øland i en kommentar.

Da ikke alle sektorer naturligvis vil klare sig lige godt med Trump som amerikansk præsident, kan der ifølge chefstrategen være god grund til at overveje, hvilke dele af det amerikanske aktiemarked, man køber ind i.

- Udvinding af olie og skifergas, samt minedrift på amerikansk jord kan forventes at få ekstra medvind. Vedvarende energi og hele den grønne omstilling kan blive presset. Der bliver næppe meget støtte til vindmøller, solceller og elbiler mv. Og der kommer heller ikke ekstra afgifter på "sort" teknologi, skriver Frank Øland.

Han mener også, at virksomheder, der ikke formår at omstille sig væk fra afhængighed af produktion i Kina, kan få det svært. Trump har truet med at lægge 60 pct. told på varer fra Kina. Det kommer han næppe til at gøre, men "retningen er der ingen tvivl om".

Øland fremhæver også forsvarssektoren, som kan få et løft på grund af højere krav til andre Nato-landes forsvarsinvesteringer.

Sundhedssektoren kan derimod blive påvirket negativt, hvis der kommer ekstra fokus på de høje medicinalpriser i USA, mens kommunikationsservice kan nyde godt af, at valget giver et løft til reklameindtægterne for både traditionelle medier og på SoMe.

Hvis der ses på historikken, så burde Joe Biden egentlig kunne vinde præsidentvalget, påpeger Frank Øland.

Alle præsidenter siden 1928, der har undgået en recession i andet halvdel af deres valgperiode, er nemlig blevet genvalgt. Til gengæld har præsidenter, der har styret landet ind i en recession ikke overraskende haft meget svært ved at blive genvalgt.

- Vi forventer en blød landing - altså ingen recession - så det taler for, at Biden kan få fire år mere. Men jeg tvivler, skriver Frank Øland.

.\\˙ MarketWire