Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk: Ozempic-forsøg viser statistisk signifikant nedbringelse af nyreskade

5/3 11:30

Novo Nordisk har i et studie med diabetesmidlet Ozempic med en dosis på 1,0 mg vist en nedbringelse af nyreskader på 24 pct.

Det oplyser medicinalgiganten i en meddelelse.

Studiet Flow blev i sin tid standset 10. oktober som følge af høj effektivitet. Det var derfor allerede kendt, at effektiviteten ville være mere end 20 pct.

Nedbringelsen på 24 pct. er statistisk signifikant, oplyser Novo Nordisk.

Studiets primære endemål omfattede fem områder til måling af udviklingen af kronisk nyresygdom samt risikoen alvorlige hjerte-kar-tilfælde og -dødsfald. De samlede resultater af målingerne viste i alt en nedbringelse på 24 pct.

Også studiets sekundære endemål blev indfriet, da virkemidlet i Ozempic, Semaglutid, i en dosis på 1,0 mg viste overlegen effekt sammenlignet med placebo.

Med udgangspunkt i resultaterne hos personer med type 2-diabetes venter Novo at ansøge om udvidet markedsføringstilladelse for Ozempic hos myndighederne i USA og EU i løbet af 2024.

- Vi er meget glade for resultaterne fra Flow, der viser, at Semaglutid 1,0 mg reducerer risikoen for fremskreden nyresygdom, siger Martin Holst Lange, der er direktør i Novo Nordisk, i meddelelsen.

- Omkring 40 pct. af folk med type 2-diabetes har kronisk nyresygdom, så de positive resultater fra Flow understreger potentialet for Semaglutid til at blive den første GLP-1-behandlingsmulighed for folk med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom, bemærker han.

I studiet er virkningen af Ozempic mod kronisk nyresygdom, alvorlige hjerte-kar-tilfælde samt -dødsfald hos patienter med type 2 -diabetes blevet sammenlignet med placebo.

I alt 3533 personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom deltog i studiet.

Hele studiet vil blive offentliggjort i forbindelse med en videnskabelig konference i løbet af året.

.\\˙ MarketWire