Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Medicinalaktier og NKT sørger for lille C25-plus

5/3 09:18

Medicinalsektoren har medvind på børsen tirsdag, hvor Zealand og Novo Nordisk bliver understøttet af positivt analytikernyt.

NKT blander sig i topstriden efter en stor tysk ordre til en værdi af 1,2 mia. euro.

Alt i alt giver det et lille plus på 0,1 pct. til 1926,98 for det danske C25-indeks.

Investorerne vil tirsdag kigge mod nøgletal fra blandt andet eurozonen, hvorfra der afventes endnu et inflationstal i form af opgørelsen over producentpriserne, mens der til eftermiddag offentliggøres ISM-tal for servicesektoren.

ZEALAND INDLEDT MED "KØB" AF TYSK FINANSHUS

Det danske biotekselskab Zealand Pharma får indledt analysedækning hos det tyske finanshuse Berenberg med anbefalingen "køb" med et kursmål på 815 kr.

- Vi ser Zealand som en attraktiv investeringsmulighed i fedme på grund af dets differentierede pipeline og mange kliniske katalysatorer på kort sigt, skriver Berenberg i et notat

Zealand-aktien fortsætter opturen med en stigning på 2,7 pct. til 679 kr. efter mandagens plus på 1,9 pct. Der er dermed udsigt til endnu en lukkerekord, hvis niveauet over torsdagens lukkekurs på 664 kr. fastholdes.

Novo Nordisk er også på rekordjagt med en stigning på 0,4 pct. til 880,80 kr. efter mandagens solide plus på 3,1 pct.

Novo har tirsdag fået genoptaget sin dækning af finanshuset Citigroup med anbefalingen "køb" og et kursmål på 975 kr.

Finanshuset vurderer, at torsdagens kapitalmarkedsdag vil afsløre, at markedet undervurderer omfanget af Novos ambitioner med hensyn til at skalere GLP-1-udbuddet og potentielt Ozempic-data fra Flow-studiet og Wegovy "højdosis" fedmedata.

I samme sektor stiger Genmab 1,7 pct. til 1988 kr.

NKT VINDER TYSK KABELORDRE PÅ 1,2 MIA. EURO

Kabelkoncernen NKT har fået tildelt en ordre på to højspændingsprojekter af den tyske netoperatør Amprion.

Der er tale om en aftale til en samlet værdi af ca. 1,2 mia. euro svarende til ca. 9 mia. kr.

NKT-aktien løftes 2,0 pct. til 543 kr., som bringer aktien på rekordkurs.

FLSMIDTH KØBER OP I CANADA

FLSmidth, der falder 0,8 pct. til 313,80 kr., har købt den canadiske leverandør af mineudstyr Farnell-Thompson Applied Technologies, som det danske selskab allerede har et tæt samarbejde med. Farnell-Thompson bliver en del af FLS' mineforretning.

Opkøbet har øjeblikkelig virkning, men det påvirker ikke de finansielle forventninger til 2024, meddelte FLSmidth sent mandag.

VESTAS HÆVET TIL "KØB" AF HSBC

Vestas har fået løftet anbefalingen for aktien til "køb" fra "hold" hos HSBC. Kursmålet bliver samtidig hævet til 230 kr. fra 180 kr., hvilket indikerer et potentiale på 18 pct. fra den seneste kurs.

Vestas-aktien løftes 0,6 pct. til 196,34 kr.

ØRSTED HOLDER GENERALFORSAMLING

Ørsted holder tirsdag ordinær generalforsamling, hvor der skal vælges ny formand og næstformand for bestyrelsen. Henholdsvis Lene Skole og Andrew Brown er foreslået til de to poster. Derudover vil mange tilhørere nok spidse øren i forbindelse med den afgående formands beretning oven på et mildest talt udfordrende 2023 for Ørsted.

Ørsted har i øvrigt fået løftet sit kursmål til 360 kr. fra 340 kr. af analytikerne hos Jefferies. Det nye kursmål er relativt tæt på den aktuelle kurs, og anbefalingen for aktien lyder da også stadig på "hold".

Ørsted var presset mandag med et fald på 4,8 pct. og tirsdag taber aktien 0,2 pct. til 367,60 kr.

.\\˙ MarketWire