Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Japan: Forbrugerpriserne i Tokyo tager til igen i februar

5/3 06:34

Forbrugerpriserne i Tokyo viser stigende tendens i februar efter januars markante vigende inflation. Prisstigningerne er samtidig større end ventet og ligger fortsat over den japanske centralbanks målsætning.

Det fremgår af data fra de japanske myndigheder tirsdag morgen, der indikerer et stigende prispres i hele landet, da priserne i Tokyo er ledende for den samlede japanske inflation.

Forbrugerpriserne i Tokyo steg 2,6 pct. på årsbasis i februar, mens analytikernes bud lød på 2,5 pct.

Måneden før noteredes en prisstigning på 1,8 pct.

Forbrugerpriserne i Tokyo opgjort eksklusive friske fødevarer steg som ventet 2,5 pct. i februar efter en stigningstakt på 1,8 pct. den foregående måned.

Trækkes energi også ud af priserne, var der tale om en stigning i forbrugerpriserne i Tokyo på 3,1 pct., hvilket også var analytikernes bud. Stigningstakten i januar var 3,3 pct.

Den japanske inflation har i knap tre år bortset fra januar i år konstant ligget over den japanske centralbanks mål på 2 pct. for forbrugerpriserne opgjort eksklusive friske fødevarer.

.\\˙ MarketWire