Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Markedsoversigt: Novo og Zealand holdt C25 i balance - rente i status quo

4/3 17:31

Med Novo Nordisk og Zealand Pharma i toppen af C25 og GN og Ørsted i bund blev det danske eliteindeks mandag holdt tæt på balance i niveauet 1925,91, som er en marginal stigning på 0,1 pct. i forhold til lukkeniveauet fredag i sidste uge.

Halvdelen af indeksets 24 aktier blev mandag handlet med positivt fortegn, i et marked som hvilede på de samme vilkår som i sidste uge ifølge chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

- Der er ikke så meget nyt under solen i forhold til sidste uge, konstaterer Mads Zink.

Novo Nordisk og Zealand Pharma fik begge højere kursmål.

Svenske SEB løftede kursmålet for Novo til 980 kr. fra 900 kr., og DNB gik lige et hak over og løfter til 1000 kr. fra 800 kr. Anbefalingen blev dertil opgraderet til "køb" fra "hold".

Hos HSBC lyder kursmålet for Novo nu på 960 kr. mod tidligere 850 kr.

For Zealand Phama mere end fordoblede hollandske Kempen sit kursmål til 840 kr. fra 400 kr.

Novo Nordisk steg mandag 3,1 pct. til 877,20 kr. og brød dermed lukkekursrekorden på 858 kr. fra 19. februar.

Zealand Pharma-aktien steg 1,9 pct. til 661 kr. Her blev lukkekursrekorden i 664 kr. sat i sidste uge.

Også NKT var med i rekordræset og steg 0,8 pct. til 532,50 kr.

Nederst i C25 tabte GN 4,7 pct. til 155,50 kr., og Ørsted gik 4,8 pct. tilbage til 368,50 kr. uden baggrund i selskabsspecifikke nyheder. Bortset fra, at amerikanske TTEC, der gør sig inden for callcenter-teknologi, hvor også GN har aktiviteter, i sidste uge fremlagde årsregnskab, hvor prognosen for første kvartal viste svaghed.

Royal Unibrew fik kursmålet sænket til 500 kr. fra 695 kr. hos Carnegie og faldt 1,3 pct. til 421,40 kr.

Beskedne udsving prægede den danske obligationshandel mandag. Ved dansk børslukketid lå renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation på 2,47 pct., som det også var niveauet ved børslukketid fredag eftermiddag.

Bortset fra data om de danske valutareserver i februar var mandag fattig på makrobegivenheder.

Men det er resten af ugen ikke.

Et fikspunkt er rentemødet i Den Europæiske Centralbank på torsdag. Her ventes en uændret rente på 4,0 pct., men styrkelse af håbet om en rentenedsættelse til juni.

Og dagen efter kommer den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for februar, som ventes at vise en tilgang af 200.000 nye job uden for landbruget. Måneden før blev der skabt 353.000 nye job uden for landbruget.

De gennemsnitlige timelønninger ventes at vise en stigning i februar på 0,2 pct. på månedsbasis.

Begge nøgletal ses som væsentlige indikatorer for udviklingen i den amerikanske økonomi og dermed for centralbankens mulige rentebeslutninger.

Forinden kan handlerne tirsdag holde øje med åbningen af den kinesiske Folkekongres, hvor de kinesiske ledere diskutere sig frem til dette års vækstmålsætning., og hvordan målsætningen kan og skal nås.

.\\˙ MarketWire