Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Let nervøsitet frem mod væsetlige rentemarkører

4/3 15:53

En vis nervøsitet præger mandag begyndelsen på den nye aktieuge i New York.

Efter en positiv afslutning på sidste uge med rekorder for både S&P 500-indekset og for Nasdaq-indekset, er den nye uge indledt med svag tilbagegang i alle tre toneangivende indeks.

Det brede S&P 500-indeks falder 0,1 pct., de tunge aktiers Dow Jones-indeks falder 0,2 pct., og det rentefølsomme og teknologidominerede Nasdaq-indeks viger 0,2 pct.

Fredag steg S&P 500-indekset 0,8 pct., Nasdaq-indekset steg 1,1 pct., og Dow Jones-indekset sluttede ugen med et plus på 0,2 pct.

VÆSENTLIGE MAKROBEGIVENHEDER I SIGTE

De afdæmpede negative udsving i den indledende handel reflekterer markedsdeltagernes afventende tilgang til en uge med flere væsentlige makrobegivenheder.

Nyhedsbureauet Reuters nævner, at Jerome Powell, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skal tale til kongressen i Washington torsdag.

Og dagen efter, fredag, offentliggøres den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for februar.

Den ventes at vise en tilgang på 200.000 nye job uden for landbruget mod en jobvækst på 353.000 måneden før. De gennemsnitlige timelønninger, som også ses som en vigtig indikator for tilstanden i den amerikanske økonomi, ventes at vise en stigning på ,02 pct. på månedsbasis.

Viser fredags data sig stærkere end ventet, vil de næppe presse centralbanken til at fremskynde de ventede rentenedsættelser, og alt andet lige styrker det dollar.

Allerede onsdag vil Jolts-rapporten for udviklingen i antal stillingsopslag give en indikation af vilkårene på deT amerikanske arbejdsmarked, og det samme vil torsdagens opgørelse over nytilmeldte ledige i sidste uge.

MILLIARDBØDE TIL APPLE

Selskabsspecifikt retter opmærksomheden mandag sig om blandt andet teknologigiganten Apple, som mandag er blevet fjernet fra finanshuset Evercore ISI's taktiske outperform-liste efter sit seneste regnskab for decemberkvartalet.

Allerede fredag blev aktien taget af finanshuset Goldman Sachs positive "conviction list".

Og mandag er der dertil kommet frem, at Apple er blevet idømt en bøde på 1,8 mia. euro - svarende til 13,5 mia. kr. af EU-Kommissionen - for at have hindret rivaliserende musiktjenester som Spotify i at tilbyde forbrugerne abonnementsløsninger uden om App Store.

Apple-aktien falder 2,5 pct. i den indledende handel.

STORE FORVENTNINGER TIL ELI LILLY

Også medicinalkoncernen Eli Lilly tiltrækker sig interesse, efter at aktien fredag fik løftet sit kursmål til 1000 dollar af Bank of America på baggrund af store forventninger til medicinalkæmpens fedmebehandling, hvor der ses mulighed for at Tirzepatid, der er det aktive stof i fedmebehandlingen Zepbound, kan nå et årligt salg i 2030 på hele 60 mia. dollar svarende til 412 mia. kr.

Aktien stiger 0,7 pct. kort efter handelsstart.

Derudover ses en større stigning i på 16,5 pct. til stormagasinkæden Macy's, efter at to potentielle købere har skruet op for buddet.

Der er Arkhouse Management og Brigade Capital Management, som har øget deres bud med 14 pct. Macy's havde ellers afvist et tidligere forslag.

BRUD OG PARTNERSKAB

Blandt den nye uges øvrige nyheder er en vurderingen hos børshuset RBC om, at kørselplatform Lyft kan have et partnerskab med fastfoodleverandøren Doordash i støbeskeen. RBC har hævet anbefalingen for begge selskaber til "outperform", skriver Bloomberg News.

Lyft stiger 7,4 pct. og Doordash løftes 3,1 pct. i de første handler.

Omvendt er perspektivet for de to luftfartsselskaber Jetblue og Spirit Airlines, som har droppet planerne om at lade sig fusionere efter længere tids kamp med konkurrencemyndighederne i USA.

Her er reaktion i markedet et plus på 0,9 pct. til Jetblue og et fald på 10,2 pct. til Spirit.

.\\˙ MarketWire