Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank: Reduceret risiko for nyreskader bakker op om øget brug af Novos Ozempic

5/3 12:04

Brugen af Novo Nordisks supersælgende diabetesmiddel Ozempic vil få yderligere opbakning af overbevisende resultater fra et studie, der viser en signifikant nedbringelse af nyreskader hos type 2-diabetikere.

Det siger senioraktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter at Novo Nordisk tirsdag kunne oplyse om en risikoreduktion for nyreskader på 24 pct., som er påvist i det såkaldte Flow-studie.

Studiet var designet til at vise en risikoreduktion på over 20 pct., så den tidlige afslutning af studiet i oktober gav vished for, at man var over det niveau.

- Det er positivt med en risikoreduktion på 24 pct., om end måske ikke så overraskende, set i lyset af at stoppede studiet et år før tid og med det også indikerede en risikoreduktion på mere end 20 pct. - og det er jo det, man kommer ud med i dag.

- Men det er positivt for Novo Nordisk, fordi det bakker op om brugen af GLP-1 og brugen af Ozempic. Med 40 pct. af type 2-diabetikerne med en kronisk nyresygdom, så er det et resultat, som vil tilskynde til brugen af Ozempic, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Novo Nordisk venter at indsende registreringsansøgning for en udvidelse af indlægssedlen i USA og EU i 2024.

- Det det vil sige, at det formentlig er noget, man potentielt kan få på en indlægsseddel i 2025. Det vil i min optik bidrage til en stærk indlægsseddel for Ozempic, siger Søren Løntoft Hansen.

Novo-aktien er efter meddelelsen faldet 1,5 pct. til 864,10 kr. fra mandagens lukkekursrekord på 877,20 kr. Det kan ifølge analytikerne skyldes, at nogle havde endnu højere forventninger til Flow-resultaterne.

- Vi vidste jo på forhånd, at der var en risikoreduktion på mere end 20 pct., og man kommer ud med 24 pct. Det er i min optik som ventet, men jeg vil ikke udelukke, at der er dele af markedet, der havde sat næsen op efter en endnu større risikoreduktion, siger Søren Løntoft Hansen.

.\\˙ MarketWire