Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Rødt marked presset af Novo og transportsektoren

5/3 17:03

De røde farver var i overtal på det danske aktiemarked tirsdag, hvor transportsektoren fik flere klø, mens Zealand Pharma og NKT til gengæld gjorde en god figur.

For Zealand handlede det om endnu en positiv analyse, denne gang fra tyske Berenberg, mens NKT vandt en kabelordre til en værdi af 9 mia. kr. fra den tyske netoperatør Amprion.

Derimod sivede Novo Nordisk, selv om selskabet offentliggjorde resultater fra et imødeset studie, der bekræftede, at supersællerten Ozempic forebygger nyreskade i type 2-diabetikere.

C25-indekset lukkede 1,1 pct. lavere end mandag i 1904,62 og fulgte dermed i kølvandet af fald i USA og Europa.

- Vi ser lidt gevinsthjemtagning, og det er måske meget naturligt i et marked, der har været så stærkt igennem lang tid, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

NOVO OG TRANSPORTSEKTOREN UNDER PRES

Det danske marked led især under, at Novo havde en skidt tirsdag og tabte 2,5 pct. til 855 kr. efter at være lukket i rekord mandag. Selskabet annoncerede ellers, at et studie med Ozempic viser, at midlet reducerer risikoen for kronisk nyresygdom, alvorlige hjerte-kar-hændelser og dødsfald med 24 pct. i type 2-diabetikere sammenlignet med placebo. Det er statistisk signifikant.

Investorerne var dog varskoet om et positivt udfald af studiet, da det blev stoppet tidligt i efteråret 2023, hvilket kun ville være sket, hvis effekten var over 20 pct.

- Der kan have været nogen, der havde ventet lidt mere end de 24 pct. Det er nok derfor, at den lige tog sig en lille tur ned på det. Men det er gode tal, de kommer med, siger Mads Zink.

I samme boldgade var der igen fremdrift i Zealand Pharma, der steg 3,6 pct. til 684,50 kr., efter at det tyske finanshus Berenberg har indledt dækning med anbefalingen "køb" og et kursmål på 815 kr.

På plussiden var der også godt nyt fra NKT, der med den seneste ordre har øget sin ordrebeholdning af højspændingsprojekter til omkring 12 mia. euro, svarende til cirka 89 mia. kr. Desuden annoncerede NKT, at det vil investere yderligere omkring trekvart mia. kr. i højspændingskapacitet på sin fabrik i Köln.

NKT steg 1,6 pct. til 541 kr.

FALD I TRANSPORTSEKTOREN

Blandt de tabende aktier var A.P. Møller-Mærsk og DSV, der drattede henholdsvis 3 pct. og 3,4 pct. til 9286 kr. og 1054 kr.

Transportsektoren har generelt haft det svært i en periode, blandt andet efter at schweiziske Kuehne + Nagel i fredags offentliggjorde et skuffende regnskab.

- Siden da har transport været i modvind og er det altså igen i dag, konstaterer Mads Zink.

Med i bunden af C25 var også GN, der faldt 3,6 pct. til 149,95 kr. oven i et dyk på 4,7 pct. mandag.

Amerikanske TTEC, der gør sig inden for teknologi til callcentre, fremlagde i sidste uge årsregnskab, hvor prognosen for første kvartal viste svaghed for det for GN vigtige marked.

VESTAS HÆVET TIL "KØB" AF HSBC

Tilbage blandt vinderne steg Vestas 0,1 pct. til 195,22 kr. efter en løftet anbefaling til "køb" fra "hold" fra HSBC. Vindmølleproducenten annoncerede tirsdag en ordre på 65 megawatt.

Desuden gør Vestas klar til et stor havmølleprojekt i USA, hvor det er valgt som foretrukken leverandør.

Solar, der fik skåret anbefalingen til "hold" fra "køb" hos Carnegie, og sænket kursmålet til 410 kr. fra 680 kr., faldt 2,5 pct. til 364,50 kr.

.\\˙ MarketWire