Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Nøgletal medvirkede til rentefald inden nyt fra centralbankerne

5/3 17:04

Rentefald fik tag i det danske obligationsmarked tirsdag, hvor investorerne kunne glæde sig over, at producentpriserne i eurozonen faldt mere end ventet i januar.

Desuden dykkede de amerikanske indkøbschefers aktivitetsindeks for servicesektoren, ISM, en del mere end ventet i februar, hvilket blot øger sandsynligheden for, at den amerikanske centralbank på sigt finder plads til at sænke renten.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte tirsdagen 9 basispoint lavere i 2,38 pct.

Markedet ser nu frem til nyt fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, onsdag og torsdag og rentemødet i Den Europæiske Centralbank torsdag eftermiddag.

Første store programpunkt er Jerome Powells halvårlige redegørelse om pengepolitikken og den økonomiske udvikling over for Kongressen i Washington. Powell starter onsdag i Repræsentanternes Hus og følger op torsdag i Senatet.

Først senere på ugen udløses spændingen om ugens højdepunkt, rentemødet i Den Europæiske Centralbank, der dog næppe vil bringe de helt store overraskelser.

- Jeg tror, at de i store træk vil gentage budskabet fra tidligere møder om, at renteforhøjelserne er slut, og at sommeren sandsynligvis er det rigtige tidspunkt at begynde at sænke renten, siger Jussi Hiljanen, chefrentestrateg hos SEB, til Reuters.


.\\˙ MarketWire